Αρχική Καινοτομία Το αυτοκίνητο του μέλλοντος έχει φωτοβολταϊκά και διαίσθηση…

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος έχει φωτοβολταϊκά και διαίσθηση…

0
Διαφήμιση

Είναι το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο με χωρητικότητα 4 ατόμων, πορτ-μπαγκάζ, χειριστήρια στο τιμόνι για διαισθητικό χειρισμό, έχει αυτονομία 600 χλμ. και θα συμμετάσχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ηλιακής Ενέργειας τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Πρόκειται για το αυτοκίνητο Stella, προϊόν εργασίας μια ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Eindhoven στην Ολλανδία και όχι για το νέο «καμάρι» μιας μεγάλης φίρμας αυτοκινήτων… Τουλάχιστον όχι ακόμα.

 

Τα φωτοβολταϊκά του Stella, που πήρε το όνομά του από το «αστέρι» στα λατινικά, παράγουν κατά μέσο όρο, περισσότερο ηλεκτρική ενέργεια απ’ όση χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει ότι η επιπλέον ενέργεια μπορεί να επιστραφεί στο πλέγμα ισχύος καθιστώντας το αυτοκίνητο ηλιακό.

 

Η ομάδα του Eindhoven έχει σκοπό να δημιουργήσει το αυτοκίνητο του μέλλοντος συνδυάζοντας τον αεροδυναμικό σχεδιασμό με ελαφρά υλικά όπως είναι ο άνθρακας και το αλουμίνιο. Επιπλέον, το αυτοκίνητο διαθέτει ταινίες LED και οθόνη αφής ενώ το τιμόνι επεκτείνεται ή «μαζεύει» όταν οδηγείτε υπερβολικά γρήγορα ή υπερβολικά αργά.

 

Στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν ομάδες από πανεπιστήμια όλου του κόσμου που θα τρέξουν σε αγώνα 3.000 χλμ. στις 6-13 Οκτωβρίου του 2013.

 

Πηγή: http://phys.org

Διαφήμιση