Αρχική Ειδήσεις Δώστε τέλος στις καλοκαιρινές αϋπνίες

Δώστε τέλος στις καλοκαιρινές αϋπνίες

0
Διαφήμιση

Τα καλοκαίρια στην Ελλάδα είναι θερμά. Πολύ θερμά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δυσκολεύονται να κοιμηθούν λόγω της αφόρητης ζέστης και του ιδρώτα.

Σύμφωνα με τον δρ Chris Idzikowski, διευθυντή του Κέντρου Ύπνου στο Εδιμβούργο, το σώμα απελευθερώνει θερμότητα μέσα από τα χέρια, το πρόσωπο και τα πέλματα. Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται μέχρι και τις 4 το πρωί αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες εμποδίζουν την ολοκλήρωσή της. Έτσι, η ποιότητα του ύπνου επηρεάζεται αρνητικά και ο οργανισμός δυσκολεύεται να κοιμηθεί.

Τα λευκά είδη πρέπει να έχουν φυτικές ίνες ενώ σε περίπτωση που το στρώμα είναι φτιαγμένο από αφρώδη ή συνθετικά υλικά, προστατέψτε το με ένα βαμβακερό κάλυμμα. Μάλιστα, ο Idzikowski συνιστά «φυλάξτε το μαξιλάρι σας στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της ημέρας και βγάλτε το λίγο πριν πέσετε για ύπνο». Πολλοί θεωρούμε πως αν κοιμηθούμε γυμνοί η ζέστη δε θα μας επηρεάσει τόσο. Στην πραγματικότητα, τα αέρινα ρούχα από βαμβάκι ή μετάξι είναι πιο αποτελεσματικά. Ακόμα, αποφύγετε να κοιμάστε κουλουριασμένοι. Κοιμηθείτε ανάσκελα και απλώστε τα άκρα σας.

Φροντίστε να υπάρχει καλή κυκλοφορία του αέρα. Χρησιμοποιείστε πχ. ανεμιστήρα ή απλώς αφήστε ανοιχτά παράθυρα και πόρτες για να δημιουργηθεί ρεύμα. Μπορείτε να αφήνετε κλειστά τα παντζούρια κατά τη διάρκεια της ημέρας και το απόγευμα, όταν ο ήλιος πέφτει, να τα ανοίξετε. Ο Idzikowski υποστηρίζει ότι η ιδανική θερμοκρασία μιας κρεβατοκάμαρας είναι γύρω στους 18°C.

ΠΗΓΗ: guardian.co.uk 

Διαφήμιση