Αρχική Ειδήσεις Επικίνδυνα τα αυτοφυή μανιτάρια για όσους δεν γνωρίζουν

Επικίνδυνα τα αυτοφυή μανιτάρια για όσους δεν γνωρίζουν

0
Διαφήμιση

Να μην μαζεύουν αυτοφυή μανιτάρια, εάν δεν γνωρίζουν ποια είναι τα φαγώσιμα, αλλά και τα παραπλήσια είδη, που μπορούν να “ξεγελάσουν” το μάτι, συνιστά στους καταναλωτές ο πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδας Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τα θανατηφόρα περιστατικά στη χώρα μας που σχετίζονται με την κατανάλωση μανιταριών είναι σχεδόν μηδενικά (το πολύ να έχει καταγραφεί ένα).

Τα είδη μανιταριών στην Ελλάδα υπερβαίνουν τα 2.600 και φυτρώνουν σε δάση, ρέματα, λιβάδια, όπως και στις αυλές των σπιτιών, ενώ από αυτά, τα 100 είναι τα μεγάλα και νόστιμα που συλλέγονται και 15 είδη είναι τα πιο συνηθισμένα που καταναλώνονται, ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Επεσήμανε, δε, πως την τρέχουσα περίοδο, τα δημοφιλή προς κατανάλωση μανιτάρια είναι τα: βασιλικά, καλογεράκια, κοκκινούσκες και ζαρκαδίσια. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντινίδης προέτρεψε τους λάτρεις του είδους να κάνουν εκτενή έρευνα στο διαδίκτυο σχετικά με τα μανιτάρια που μπορούν να συλλέγουν για κατανάλωση.

Σημείωσε, δε, πως στη χώρα μας λειτουργούν οκτώ σχετικοί σύλλογοι και κάθε μήνα διεξάγονται ενημερωτικές συναντήσεις με το κοινό, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να μυηθούν στον κόσμο των μανιταριών και να ενημερωθούν για τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Μάλιστα, τον τρέχοντα μήνα, ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας έχει προγραμματίσει τέσσερις ενημερωτικές εκδηλώσεις: 10-12 Οκτωβρίου στη Φλώρινα, 17-18 στην Ξάνθη, 24-25 στη Λάρισα και 31 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου στα Γρεβενά.

Διαφήμιση