Αρχική COVID-19 Covid-19: Σε ΚΥΑ τα νέα μέτρα για την είσοδο στη χώρα

Covid-19: Σε ΚΥΑ τα νέα μέτρα για την είσοδο στη χώρα

0
Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος
ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Διαφήμιση

Τα νέα μέτρα πρόληψης και περιορισμού διασποράς, κυρίως της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, τα οποία θα ισχύσουν από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα, περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

H νέα Υπουργική Απόφαση προβλέπει την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη Χώρα όλων των υπηκόων τρίτων κρατών από οποιοδήποτε σημείο εισόδου στη χώρα και με οποιονδήποτε τρόπο ή με οποιοδήποτε μέσο. Συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στην ελληνική Επικράτεια.

Ολοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, θα συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν από την άφιξή τους στη Χώρα.

Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο.

Όπως ρητά διευκρινίζεται, «Έγκυρη φόρμα PLF, με κωδικό QR, θεωρείται αναγκαία για την είσοδο σε κάθε πύλη εισόδου της χώρας».

Δείτε εδώ ολόκληρη την Κοινή Υπουργική Απόφαση

Διαφήμιση