Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε H Ηγουμενίτσα επενδύει στην ενεργειακή της αυτονόμηση

H Ηγουμενίτσα επενδύει στην ενεργειακή της αυτονόμηση

0
limani Hgoumenitsas
Λιμάνι Ηγουμενίτσας ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - Πηγή: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI
Διαφήμιση

Την κατασκευή τριών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, συνολικού κόστους 2.604.000 ευρώ, ανακοίνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας με την ένταξη της πράξης «Παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην ενεργειακή αποδοτικότητα της Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας».

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή τριών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων (3 MW συνολικά) για λειτουργία υπό καθεστώς Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού (Virtual Net Metering) με τις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας.

«Η νέα ένταξη πράξης αποτελεί υλοποίηση δέσμευσης και έμπρακτη απόδειξη ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Η. πορεύεται με ευθύνη, οικοδομώντας το παρόν και το μέλλον» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Σωτήρης Μήτσης, διευκρινίζοντας ότι «Οι εγκαταστάσεις των φωτοβολταϊκών αποτελούν σημαντικότατο έργο πράσινης ενέργειας για την εξασφάλιση της ενεργειακής μας αυτάρκειας, αυτονομίας και μείωσης του λειτουργικού κόστους των υποδομών μας».

Συνολικά έργα 7,9 εκατ στην Ηγουμενίτσα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» εντάσσονται  δύο συνολικά πράξεις που αφορούν στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Και οι δύο πράξεις «Παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων – Ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ηγουμενίτσας», αφορούν σε επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 7.930.044,66 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Έργα βιώσιμης αστικής κινητικότητας

Πέραν της πράξης που αφορά στην ενεργειακή αποδοτικότητα της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, με την κατασκευή τριών φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, υπό καθεστώς ενεργειακού συμψηφισμού, προβλέπονται και παρεμβάσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας στο νησί.

Συγεκριμένα, περιλαμβάνονται παρεμβάσεις που προωθούν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Όπως

  • κατασκευή κεντρικού κυκλικού κόμβου,
  • ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων,
  • δημιουργία ποδηλατοδρόμων
  • πεζόδρομων
  • νησίδων πρασίνου
  • χώρων στάθμευσης μηχανοκίνητων οχημάτων
  • σημείων στάθμευσης ποδηλάτων
  • χώρων αναψυχής.

Ενδεικτικά, αναφέρονται παρεμβάσεις σε τμήματα των οδών 28ης Οκτωβρίου, Ειρήνης & Φιλίας, Εθνικής Αντιστάσεως και Δαγκλή. Καθώς και σε παρακείμενους κοινόχρηστους χώρους, όπως την Πλατεία Δημαρχείου και τον χώρο στη συμβολή των οδών Κύπρου και Δαγκλή.

Διαφήμιση