Αρχική COVID-19 Κικίλιας: Ελάχιστες οι παρενέργειες από AstraZeneca – Να γίνει κανονικά η 2η...

Κικίλιας: Ελάχιστες οι παρενέργειες από AstraZeneca – Να γίνει κανονικά η 2η δόση

0
εμβόλιο, κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Eκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca“, ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας από το Λουξεμβούργο, κατά την πρώτη του τοποθέτηση σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ πρόσθεσε ότι “πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες -και εμείς- συστήνουν η β’ δόση να γίνει κανονικά, αφού έχει απειροελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες“. Παράλληλα, έκανε λόγο για εξαιρετικούς επιστήμονες που κάνουν τη δουλειά τους με καθήκον.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, άλλαξε πλεύση σχετικά με τον ηλικιακό περιορισμό της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca, κάνοντας σύσταση να μην δίνεται στους κάτω των 60 ετών.

Ενώ, και κατά την διάρκεια την χθεσινής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγεία, η πρόεδρος της Επιτροπής, Μαρία Θεοδωρίδου, έκανε σύσταση προς τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο όσοι είναι άνω των 60 ετών.

Παράλληλα, για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ο υπουργός ανέφερε ότι προχωράει σε “ικανοποιητικό βαθμό“.

Σημειώνεται ότι, ο υπουργός συμμετέχει σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο, στο οποίο θα συζητηθεί η πορεία της πανδημίας και των εμβολιαστικών προγραμμάτων των κρατών-μελών.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση