Αρχική COVID-19 Βρετανία: 80.000 τεστ κορονοϊού λόγω της μετάλλαξης

Βρετανία: 80.000 τεστ κορονοϊού λόγω της μετάλλαξης

0
Αγγλία
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Διαγνωστικά τεστ σε 80.000 ανθρώπους πραγματοποιεί τώρα η Βρετανία, με στόχο να αποκρούσει την ανοδική πορεία της εξάπλωσης του μεταλλαγμένου στελέχους κορονοϊού, το οποίο ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.

Συγκεκριμένα, με στόχο να προλάβουν το ξέσπασμα περαιτέρω κρουσμάτων του νέου νοτιοαφρικανικού παραλλαγμένου στελέχους, οι κάτοικοι 8 περιοχών της χώρας υποβάλλονται σε τεστ είτε έχουν είτε δεν έχουν συμπτώματα, μια διαδικασία που είναι γνωστή ως «ταχεία διαγνωστική κινητοποίηση».

Κάθε μία από τις περιοχές υπολογίζεται ότι έχει περίπου 10.000 ανθρώπους.

Οι τρεις από αυτές βρίσκονται στο Λονδίνο, οι δύο στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, η μια στην κεντρική Αγγλία, η μια στην ανατολική και η άλλη στη βορειοδυτική.

Σημειώνεται ότι, η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν σημαντική για τον έλεγχο της διασποράς, μετά την διάγνωση συνολικά 105 κρουσμάτων του μεταλλαγμένου ιού από τις 22 Δεκεμβρίου, όπως σημειώνει η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της διαδικασίας, όσοι κατοικούν στις πληγείσες περιοχές θα εξεταστούν ακόμη κι αν είναι ασυμπτωματικοί με στόχο να σπάσει οποιαδήποτε αλυσίδα μετάδοσης στην κοινότητα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση