Αρχική Special Topics Ποιες είναι οι συνήθειες των ατόμων που αρνούνται να ευτυχήσουν

Ποιες είναι οι συνήθειες των ατόμων που αρνούνται να ευτυχήσουν

Τα σημάδια είναι πολλά αλλά και συγκεκριμένα και μαρτυρούν ποια είναι εκείνα τα άτομα που αρνούνται να δουν το ποτήρι μισογεμάτο! Επιμένουν στο να βλέπουν από μία οπτική που δεν τους επιτρέπει να βρουν την χαρά και την ευτυχία, πρώτα από όλα μέσα τους!

0
sadness3
Διαφήμιση
Κάποιοι άνθρωποι αρνούνται να δουν τα πράγματα μέσα από μια θετική σκοπιά, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία μερίδα ατόμων που δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να ευτυχήσουν!

Τα “σημάδια” και οι συνήθειες που εμποδίζουν τους ανθρώπους να είναι ευχαριστημένοι και χαρούμενοι από τη ζωή τους είναι συγκεκριμένα και αποτελούν προϊόντα των προσωπικών τους επιλογών. Βέβαια, κάποιες φορές τα σημάδια αυτά συνδέονται και με συνήθειες που οι άνθρωποι έχουν αναπτύξει ασυνείδητα με την πάροδο του χρόνου.

Τι είδους συνήθειες;

Είναι συνεχώς επικεντρωμένοι στα αρνητικά 

Έχετε γνωρίσει ποτέ κάποιον που φαίνεται να έχει το ταλέντο να εντοπίζει τα αρνητικά σημεία κάθε κατάστασης;

Όλοι έχουμε.

Μπορεί να έχουν μια  εξαιρετική δουλειά αλλά μιλούν μόνο για το πόσο αγχωτική είναι. Μπορεί να ζουν σε ένα όμορφο σπίτι, αλλά είναι «κολλημένοι» με τους γείτονες που τους ενοχλούν.

Αυτή η συνήθεια κάποιων ατόμων να εστιάζουν συνεχώς στα αρνητικά τους δυσκολεύει να εκτιμήσουν και τα θετικά στη ζωή τους, εμποδίζοντάς τους να ευτυχήσουν.

Δεν είναι μόνο θέμα χαρακτήρα. Μερικές φορές πρόκειται για μια βαθιά ριζωμένη συνήθεια που χρειάζεται χρόνο και συνειδητή προσπάθεια για να αλλάξει.

Είναι κοινωνικά απομονωμένοι 

Οι άνθρωποι που τείνουν να είναι δυστυχισμένοι, συνήθως αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές. Μπορεί να αισθάνονται άβολα σε συγκεντρώσεις, να προτιμούν τη μοναξιά ή ακόμη και να αποσύρονται από τους φίλους και την οικογένειά τους.

Αυτή η «απόσυρση» μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα απομόνωσης και μοναξιάς με την πάροδο του χρόνου και κατ΄επέκταση στη δυστυχία.

Μπορεί να φαίνεται ότι προστατεύουν τον εαυτό τους από τους άλλους, αλλά στην πραγματικότητα χάνουν τη χαρά που μπορεί να φέρνει η σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

sureal dentro

Σκέφτονται τα πάντα υπερβολικά

Μερικοί άνθρωποι έχουν την τάση να αναλύουν, να ξανα-αναλύουν και στη συνέχεια να υπεραναλύουν κάθε κατάσταση. Μπορεί να επαναλαμβάνουν στο μυαλό τους γεγονότα του παρελθόντος, να ανησυχούν για το μέλλον ή να μένουν στα λάθη τους.

Αυτή η συνήθεια της υπερβολικής σκέψης μπορεί να τους παραλύσει και να οδηγήσει σε υπερβολική ανησυχία και άγχος.

Παλεύουν για να αποδεχτούν τον εαυτό τους

Μπορεί να είναι σκληροί επικριτές των δικών τους πράξεων, της εμφάνισης ή της ζωής τους γενικότερα. Μπορεί να αισθάνονται ότι δεν είναι ποτέ αρκετά καλοί ή ότι υπολείπονται συνεχώς των δικών τους προσδοκιών ή των προσδοκιών των άλλων.

Ωστόσο είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όλοι έχουμε δυνατά και αδύνατα σημεία. Κανείς δεν είναι τέλειος, και αυτό δεν πειράζει. Οι ατέλειές μας είναι αυτές που μας κάνουν μοναδικούς και ανθρώπινους.

Αντιστέκονται στην αλλαγή 

Παρόλο που οι αλλαγές στη ζωή δεν τελειώνουν ποτέ, κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να τις δεχτούν. Ακόμα και τις πιο ευχάριστες. Ωστόσο, εάν αξιοποιήσουν τις αλλαγές μπορεί να ανοίξουν πόρτες σε νέες ευκαιρίες και εμπειρίες Το να μάθουν να πλοηγούνται μέσα στην αλλαγή αντί να αντιστέκονται σε αυτήν μπορεί να οδηγήσει σε προσωπική ανάπτυξη και να ενισχύσει την πορεία τους συνολικά.

Παραμελούν τον εαυτό τους 

Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που είναι πάντα απασχολημένος, πάντα σε κίνηση και πάντα φροντίζει για τις ανάγκες των άλλων πριν από τις δικές του.

Ο άνθρωπος αυτός μπορεί να αισθάνεται υπερβολικά καταβεβλημένος από τη δουλειά, την οικογενειακή ζωή ή τις κοινωνικές υποχρεώσεις. Δεν μπορεί να αφιερώσει έστω και μια στιγμή στον εαυτό του. Μπορεί να πιστεύει ότι το διάλειμμα είναι μια πολυτέλεια που δεν μπορούν να αντέξει οικονομικά ή ότι το να δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες του είναι εγωιστικό.

Αλλά εδώ είναι το θέμα: κανείς δεν μπορεί να πιει νερό από μια βρύση που δεν έχει σταγόνα. Τελικά, η συνεχής προσφορά χωρίς να «γεμίσουν οι μπαταρίες», μπορεί να οδηγήσει σε εξουθένωση, άγχος και αίσθημα δυσαρέσκειας.

Κρατούν κακίες 

‘Οποιος κρατάει κακίες δηλητηριάζει ο ίδιος τον εαυτό του. Όλοι έχουμε πληγωθεί σε κάποια στιγμή της ζωής μας. Είναι μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης. Αυτό που μας καθορίζει, ωστόσο, είναι ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε αυτές τις πληγές.

Όταν κάποιος κρατάει κακία, ουσιαστικά κουβαλάει το βάρος του παρελθόντος, χωρίς στην πραγματικότητα να φέρνει κάποια δυσκολία στο άτομο που τον αδίκησε. Επί της ουσίας, κρατά εγκλωβισμένο τον εαυτό του σε έναν κύκλο θυμού και δυσαρέσκειας.

Έτσι, εάν δεν θέλουμε να νιώθουμε μονίμως δυσαρεστημένοι, ας αρχίσουμε να εξετάζουμε τις συνήθειες σύμφωνα με τις οποίες ζούμε. Τότε θα αναλάβουμε και την ευθύνη τους. Δηλαδή είτε θα τις δεχτούμε συνειδητά είτε θα τις αλλάξουμε, εφόσον δεν μας είναι πια χρήσιμες για τη ζωή που θέλουμε να ζήσουμε.

Διαφήμιση