Αρχική Special Topics Τέμπη: Σοκάρει η τελική έκθεση τεχνικών συμβούλων-Δίωξη σε 8 στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ...

Τέμπη: Σοκάρει η τελική έκθεση τεχνικών συμβούλων-Δίωξη σε 8 στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Βίντεο)

0
Hellenic Train; Evangelismos; Larisa; Larissa; accident; collision; rail; railway; Ευαγγελισμός; Λάρισα; ΟΣΕ; ατύχημα; δυστύχημα; σιδηροδρομικό ατύχημα; σιδηρόδρομος; σύγκρουση; τρένα; τρένο; Τέμπη; Tempi;
Διαφήμιση

Νέα στοιχεία που σοκάρουν ήρθαν στο φως για την τραγωδία στα Τέμπη από την τελική έκθεση των τεχνικών συμβούλων οικογενειών θυμάτων από την οποία προκύπτει προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων!

Σύνταξη: ecozen.gr

  Όπως καταγγέλλουν οι οικογένειες θυμάτων στα Τέμπη στηριζόμενοι στην έκθεση των τεχνικών συμβούλων,  έγινε προσπάθεια συγκάλυψης, με παραποιημένες φωτογραφίες και βίντεο, παρουσία άγνωστων ατόμων που αλλοίωσαν το πεδίο του δυστυχήματος, αλλά και προσπάθεια από το Χημείο του Κράτους να καθοδηγήσει τις αρχές σε λάθος συμπεράσματα σχετικά με το έλαιο σιλικόνης..

Τουλάχιστον 16 από τα 57 θύματα κάηκαν!

Στην τελική επικαιροποιημένη έκθεση 75 σελίδων των τεχνικών συμβούλων οικογενειών θυμάτων εκτός από το συμπέρασμα για εκτροχιασμό πριν τη σύγκρουση και μεταφορά μεγάλης ποσότητας εύφλεκτων διαλυτών στην εμπορική αμαξοστοιχία, προκύπτουν στοιχεία που όπως λένε δείχνουν ξεκάθαρα προσπάθεια συγκάλυψης. Σύμφωνα με τον ειδικό πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη από το Χημείο του Κράτους προσπαθούσαν να οδηγήσουν τις αρχές σε λάθος συμπεράσματα σχετικά με την παρουσία ελαίου σιλικόνης. Στην πραγματικότητα ο ίδιος ανέφερε ξεκάθαρα ότι το Χημείο του Κράτους καθοδήγησε τις Αρχές προς το συμπέρασμα αυτό!

konstantinidis tempi

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, που έχασε τη σύζυγό του Εύα στο δυστύχημα στα Τέμπη ανέφερε, ότι το Χημείο του Κράτους έδωσε λάθος κατευθύνσεις ώστε να τις χρησιμοποιήσουν δικαστικοί πραγματογνώμονες που στη συνέχεια έδωσαν στις ανακριτικές Αρχές  ψευδή στοιχεία. Όπως υποστήριξε ο άνθρωπος που πλέον έχει αφιερώσει τη ζωή του στην “εξιχνίαση του εγκλήματος των Τεμπών” άγνωστοι, περισυνέλλεγαν στοιχεία χωρίς να έχουν την αρμοδιότητα, ενώ απομακρύνθηκαν αντικείμενα που έπρεπε να μείνουν στο χώρο του δυστυχήματος. Οι ιατροδικαστές δεν έφτασαν έγκαιρα ενώ έγιναν παρεμβάσεις σε βίντεο και φωτογραφίες που έδειχναν τα κοντέινερ μεταφοράς των εύφλεκτων υλικών. Σημαντικό σημείο της έκθεσης είναι και το συμπέρασμα σχετικά με την αιτία της έκρηξης και της φωτιάς από βίντεο που αναλύθηκε στο ειδικό εργαστήριο του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Χιούστον δρ. Μάνου Παπαδάκη και των συνεργατών του. Συγκεκριμένα αναλύθηκε βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης στα 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Όπως εξήγησε ο κ. Κωνσταντινίδης οι συνεργάτες του κου Παπαδάκη κατάφεραν αν απομονώσουν μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται εμφανώς ότι η πλατφόρμα Νο4 της εμπορικής αμαξοστοιχίας ήταν πλήρως καλυμμένη. Σημείωσε δε με έμφαση ότι το κοντέινερ αυτό έγινε πολλά κομματάκια και προφανώς κάποιοι το περισυνέλλεξαν και το εξαφάνισαν !

ΟΣΕ: Ποινική δίωξη σε οκτώ στελέχη για τη συντήρηση τρένων και σιδηροδρομικού δικτύου

trainose jpg

Σε μια άλλη εξέλιξη ανεξάρτητα από τη δικαστική έρευνα για τα Τέμπη και το πόρισμα τεχνικών συμβούλων οικογενειών των θυμάτων, ασκήθηκε νέα κακουργηματική ποινική δίωξη για πλημμελή εκτέλεση της σύμβασης που αφορά σε συντήρηση των τρένων αλλά και για μη είσπραξη μισθωμάτων ακινήτων του ΟΣΕ, άσκησε η Οικονομική Εισαγγελία.

Η δίωξη που ασκήθηκε, έπειτα από σχετική ποινική έρευνα που διενεργήθηκε, αφορά στα αδικήματα της απιστίας ή της ηθικής αυτουργίας στην απιστία και στρέφεται κατά περίσταση κατά οκτώ στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της εταιρείας «ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.» και της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΤΥ) κατά την περίοδο 2017-2018.

Tρεις εκ των κατηγορουμένων φέρονται να μην προέβησαν σε πιστοποίηση της εκτέλεσης των έργων συντήρησης, για τα οποία είχαν καταβληθεί 5,5 εκ ευρώ. Παράλληλα, οι εμπλεκόμενοι με συνεχείς παρατάσεις στην έναρξη μίσθωσης ακινήτων, κατηγορούνται ότι δεν φρόντισαν ώστε να εισπραχθούν μισθώματα με αποτέλεσμα να χαθούν 2,5 εκ. ευρώ.

Για το πρώτο σκέλος της υπόθεσης, αυτό που αφορά σε μη εκτέλεση της σύμβασης συντήρησης τρένων κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε στελέχη της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» , της «ΓΑΙΑΟΣΕ» και της «ΕΕΣΤΥ», ενώ για το δεύτερο σκέλος που αφορά στη μη είσπραξη μισθωμάτων, διώκονται οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της «ΓΑΙΑΟΣΕ». Από τους 8 κατηγορούμενους, οι 6 διώκονται για απιστία και οι 2 για ηθική αυτουργία στην απιστία. Η δικογραφία χρεώθηκε σε ανακριτή ο οποίος αφού μελετήσει τα στοιχεία της θα καλέσει τους κατηγορούμενους σε απολογία.

Διαφήμιση