Αρχική Βίντεο Σου “ξέφυγε” το αλάτι στο φαγητό; Έξι τρόποι για να σώσεις την...

Σου “ξέφυγε” το αλάτι στο φαγητό; Έξι τρόποι για να σώσεις την κατάσταση-Βίντεο

Όταν μαγειρεύει κανείς δεν αποκλείεται να κάνει και λάθη, όπως να ρίξει λίγο αλάτι παραπάνω στο φαγητό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να καταλήξει αντί το τραπέζι, στα σκουπίδια · Κι όμως πάντα υπάρχει περιθώριο να διορθώσει κανείς το λάθος και για να ισορροπήσεις τη γεύση και να μη χρειαστεί να πετάξεις το φαγητό.

0
alatistofaito1070
Διαφήμιση

Ανεξάρτητα από τις γνώσεις και τις ικανότητές μας στη μαγειρική, σε όλες μας έχει συμβεί κάποια φορά να πέσει (πολύ) παραπάνω αλάτι στο φαγητό από αυτό που έπρεπε.

Όπως φαντάζεσαι το αποτέλεσμα είναι ένα υπερβολικά αλμυρό πιάτο που -μεταξύ μας-κανείς δεν θα ήθελε να καταναλώσει.

Σου έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Τι να κάνεις

1) Δοκίμασε το κόλπο με την πατάτα

Η απλή αυτή μέθοδος λειτουργεί εξαιρετικά επειδή το άμυλο που περιέχει η πατάτα απορροφά το αλάτι σε λίγα μόλις λεπτά, σώζοντας κυριολεκτικά το πιάτο σου.

«Έβαλες κατά λάθος πολύ αλάτι στο φαγητό και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Έχω ένα κόλπο για σένα», τονίζει η TikToker στο βίντεο που μοιράστηκε στην πλατφόρμα.

«Καθάρισε μια πατάτα, ρίξε την στην κατσαρόλα και άφησέ την να βράσει με το φαγητό. Η πατάτα θα απορροφήσει όλο το περιττό αλάτι».

Στο video που ακολουθεί θα δεις τη διαδικασία βήμα-βήμα.

2) Το ρύζι είναι η λύση

Πάρε λίγο βρασμένο ρύζι και πλάσε μπαλάκια ρυζιού. Πρόσθεσέ τα μέσα στο αλμυρό πιάτο και άφησέ τα να απορροφήσουν το παραπανίσιο αλάτι.

3) Πρόσθεσε κρέμα γάλακτος

Λίγη κρέμα γάλακτος αρκεί για να φέρεις σε ισορροπία το πιάτο σου και να μη χρειαστεί να το πετάξεις.

4) Δοκίμασε να ρίξεις λίγο γάλα

Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιήσεις 2 κουταλιές της σούπας γάλα για να βελτιώσεις τη γεύση και να κάνεις το φαγητό λιγότερο αλμυρό.

5) Κρεμμύδι

Την επόμενη φορά που θα σου πέσει πολύ αλάτι στο φαγητό δοκίμασε το εξής κόλπο: Κόψε μερικές φέτες κρεμμύδι και πρόσθεσέ τες στο πιάτο. Άφησέ το να απορροφήσει το περιττό αλάτι και αφαίρεσέ τες λίγα λεπτά αργότερα.

6) Ξύδι και ζάχαρη

Ναι, καλά διάβασες! Πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι και αντίστοιχα ένα κουταλάκι ζάχαρη για να ισορροπήσεις την οξύτητα του πιάτου.

Διαφήμιση