Αρχική Special Topics - 2 Υλοποιείται έργο πνοής για το Μαραθώνα: Αποχετευτικό δίκτυο

Υλοποιείται έργο πνοής για το Μαραθώνα: Αποχετευτικό δίκτυο

 

Αναβαθμίζει τις  αναπτυξιακές προοπτικές και την ποιότητα ζωής στην Ανατολική Αττική η απόφαση για την κατασκευή ενός σύγχρονου δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή, αρχής γενομένης από το Μαραθώνα. Το σχετικό έργο, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και  θα διαρκέσει 18 μήνες συνδέοντας πέντε οικισμούς του οικείου Δήμου στο αποχετευτικό δίκτυο.

0
Υπογράφουν τη Σύμβαση η Γενική Διευθύντρια Μεγάλων Έργων, Γ. Στεφανάκου και ο Εκπρόσωπος της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας «ΕΛΤΕΡΓΑ Α.Ε.», Π. Τσάμπρας.
Διαφήμιση

 

Ένα έργο πνοής, με σαφές περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα για την Ανατολική Αττική, η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στο Μαραθώνα πλέον δρομολογείται, καθώς αποφασίστηκε, σε πρώτη φάση, η σύνδεση πέντε οικισμών του οικείου Δήμου στο αποχετευτικό δίκτυο.

Οι σχετικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, αφού υπεγράφη, στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ, η Σύμβαση για την έναρξη των έργων κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς Γραμματικό, Καλέτζι, Άνω Σούλι και Αγίου Παντελεήμονα του  Δήμου Μαραθώνα. Η υποδομή θα συνδέσει περισσότερα από 1.500 ακίνητα των παραπάνω οικισμών και  αποτελεί τμήμα του μεγάλου έργου αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής μέσα από την κατασκευή ενός σύγχρονου δικτύου αποχέτευσης, ενισχύοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της  και υιοθετώντας βέλτιστες πρακτικές για τη προστασία του περιβάλλοντος και των υδάτων.

Το έργο είναι διάρκειας 18 μηνών, ενώ η σύμβαση, προϋπολογισμού 11.736.014 ευρώ (προ ΦΠΑ) περιλαμβάνει την κατασκευή περίπου 30 χλμ. αγωγών δικτύου ακαθάρτων και 1.510 εξωτερικών διακλαδώσεων για τη σύνδεση των ακινήτων των ως άνω οικισμών με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων. Ανάδοχος  κατασκευαστική εταιρεία είναι η  «ΕΛΤΕΡΓΑ Α.Ε.», ενώ η  εν λόγω σύμβαση υπεγράφη από την Γενική Διευθύντρια Μεγάλων Έργων της ΕΥΔΑΠ Γ. Στεφανάκου και τον Εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρείας Π. Τσάμπρα, παρουσία του Προέδρου της ΕΥΔΑΠ, Γ. Στεργίου, του Διευθύνοντος Συμβούλου Χ. Σαχίνη και του Δημάρχου Μαραθώνα Στ. Τσίρκα. Χρηματοδοτείται (με ποσοστό 92,79%) από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας/ Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πυλώνας Ανάκαμψης 1 «Πράσινη Μετάβαση».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ,  Χ. Σαχίνης, τόνισε τη σημασία του νέου έργου για την αναβάθμιση των υποδομών της Ανατολικής Αττικής, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων,  πως “η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου,  αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής ανάπτυξης ολοκληρωμένων υποδομών αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων, την οποία υλοποιεί η ΕΥΔΑΠ στην Ανατολική Αττική, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών”. “Πρόκειται, τόνισε,  για συντονισμένες ενέργειες υιοθέτησης των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας που εφαρμόζει η Εταιρεία στη δημιουργία σύγχρονων αποχετευτικών δικτύων και Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ), συνολικής επένδυσης ύψους περίπου 1 δις. Ευρώ.”

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Μαραθώνος, Στ. Τσίρκας, τόνισε την σημαντικότητα του για τη περιοχή, δηλώνοντας ότι πρόκειται για μια “ κρίσιμη υποδομή για την περιοχή” και ότι στόχος είναι ” να υπάρχουν υπηρεσίες αποχέτευσης σε όλες μας τις Κοινότητες, κάτι που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα αναβαθμίσει τον Δήμο”

Διαφήμιση