Αρχική Special Topics Σκαθάρια Γολιάθ: Τα μεγαλύτερα έντομα στη γη χωρούν σε μια παλάμη

Σκαθάρια Γολιάθ: Τα μεγαλύτερα έντομα στη γη χωρούν σε μια παλάμη

Ο φωτογραφικός φακός υποκλίνεται μπροστά στην πανδαισία χρωμάτων που προσφέρουν τα σκαθάρια Γολιάθ, τα μεγαλύτερα έντομα στη γη!

0
skatharia
Διαφήμιση

Τα σκαθάρια Γολιάθ (Goliathus albosignatus) της οικογένειας Scarabaeidae, συγκαταλέγονται ανάμεσα στα μεγαλύτερα έντομα του πλανήτη σε ότι αφορά το μέγεθος και το βάρος τους!

Σύνταξη:ecozen.gr

Η εικόνα τους όχι μόνο δεν περνά απαρατήρητη, αλλά αποτελεί πάντοτε ένα λόγο για να τα παρατηρήσει κανείς όπως έναν εντυπωσιακό πίνακα!

The beautiful African Beetle 🪲🐞🪲🐞 pic.twitter.com/Slmn56C21V

— Tahseen 🇵🇰 (@mashal151190) April 7, 2024

Τα σκαθάρια Γολιάθ είναι από τα μεγαλύτερα έντομα στη Γη, αν τα μετρήσει κανείς από άποψη μεγέθους, όγκου και βάρους. Είναι μέλη της υποοικογένειας Cetoniinae, εντός της οικογένειας Scarabaeidae. Τα σκαθάρια Γολιάθ βρίσκονται σε πολλά τροπικά δάση της Αφρικής, όπου τρέφονται κυρίως με χυμούς και καρπούς δέντρων.

Τα σκαθάρια Γολιάθ (που πήραν το όνομά τους από τον βιβλικό γίγαντα Γολιάθ) είναι οποιοδήποτε από τα πέντε είδη του γένους Goliathus.  Τα σκαθάρια Γολιάθ απαντώνται σε πολλά τροπικά δάση της Αφρικής όπου τρέφονται κυρίως με χυμούς και καρπούς δέντρων.

skatharia goliath
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή Φωτό: Richard’s Inverts (richards_inverts)

Λίγα φαίνεται να είναι γνωστά για τον προνυμφικό κύκλο τους στη φύση, αλλά σε αιχμαλωσία, τα σκαθάρια (Goliathus) έχουν εκτραφεί με επιτυχία από το αυγό μέχρι το ενήλικο χρησιμοποιώντας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως οι τροφές γάτας και σκύλου του εμπορίου. Τα Goliathus έχουν μήκος 60-110 χιλιοστά για τα αρσενικά και 50-80 χιλιοστά για τα θηλυκά, ως ενήλικα, και μπορούν να φτάσουν σε βάρος έως και 80-100 γραμμάρια στο στάδιο της προνύμφης, αν και τα ενήλικα έχουν μόνο το μισό περίπου από αυτό το βάρος.

Διαφήμιση