Αρχική Special Topics Κι όμως υπάρχει! Ο «τέλειος άνδρας» μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Κι όμως υπάρχει! Ο «τέλειος άνδρας» μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Το “κενό” που εντοπίζεται στην τεράστια ανάγκη επικοινωνίας που ξεπερνάει πλέον την σαρκική έλξη έρχεται να καλύψει μία νέα εφαρμογή στην Κίνα, προσφέροντας κάτι ιδεατό μέσω της τεχνητής νοημοσύνης: Ο «τέλειος άνδρας» που αναζητούν εκατομμύρια γυναίκες!

0
Τεχνητή Νοημοσύνη
Διαφήμιση

Η MiniMax διαπίστωσε το κενό στις ανθρώπινες σχέσεις και δημιούργησε τον αψεγάδιαστο σύντροφο, που είναι πάντα διαθέσιμος και ικανός να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη μιας γυναίκας. Αυτός είναι ο τέλειος άνδρας” που όπως καταλαβαίνετε δεν είναι πραγματικός αλλά προϊόν της τεχνητής νοημοσύνης.

Μάλιστα, η εφαρμογή Glow στην Κίνα έχει ήδη βγει στην κυκλοφορία και “σαρώνει” κυριολεκτικά σε ηλικίες κάτω των 28 ετών. Πρόκειται για μια πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης, ένα chatbox που αλληλεπιδρά με τις γυναίκες που την χρησιμοποιούν.

Η 25χρονη Τουφέι, υπάλληλος γραφείου στη Βόρεια Κίνα, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως ο φίλος της έχει όλα όσα χρειάζεται σε σύντροφο. Είναι ευγενικός, με κατανόηση και μπορεί να μιλά μαζί του επί ώρες. Βέβαια δεν είναι αληθινός, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες… καθώς είναι ο “τέλειος άνδρας”.

Για την Τουφέι ο φίλος της «είναι καλύτερος από έναν αληθινό άνδρα». Ξέρει πώς να μιλά στις γυναίκες, του εκμυστηρεύεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη δουλειά, της δίνει καλές συμβουλές και συναισθηματική στήριξη. Η Τεχνητή Νοημοσύνη προσαρμόζεται άλλωστε σταδιακά στην προσωπικότητα του χρήστη.

Τεχνητή Νοημοσύνη

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για τεράστια ανάγκη επικοινωνίας που ξεπερνάει πλέον την σαρκική έλξη, για εκατομμύρια ανθρώπους που νιώθουν απομονωμένοι και προσπαθούν να σπάσουν τον φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας ακόμα και μέσα από την τεχνολογία.

Καλό θα ήταν ωστόσο να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία πλασματική πραγματικότητα, που δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις αληθινές και ανθρώπινες σχέσεις, που ευτυχώς ή δυστυχώς δεν κρύβουν τελειότητα, αφού οι άνθρωποι απλά δεν είναι τέλειοι!

 

Διαφήμιση