Αρχική Special Topics Ισπανία: Tο χωριό που «κρέμεται» από το χείλος του γκρεμού

Ισπανία: Tο χωριό που «κρέμεται» από το χείλος του γκρεμού

Για τους λάτρεις της εξερεύνησης των φυσικών τοπίων σε συνδυασμό με τις αθλητικές δραστηριότητες, υπάρχει ένα μαγευτικό χωριό που είναι χτισμένο πάνω σε βράχο και η θέα του από ψηλά κόβει την ανάσα.

0
xorio braxos
Διαφήμιση

Ο λόγος, φυσικά, για το χωριό Castellfollit de la Roca με περίπου 1.000 κατοίκους που βρίσκεται στην επαρχία της Ginora της Καταλονίας, στην Ισπανία.

Το εν λόγω χωριό είναι χτισμένο στην κορυφή ενός επιβλητικού βράχου από βασάλτη, που σχηματίστηκε μετά από την ψύξη δύο ροών λάβας, ύψους 50 μέτρων και εκτείνεται σε μήκος ενός χιλιομέτρου, ανάμεσα στους ποταμούς Fluvia και Turonell στην Ισπανία.

Η περιοχή ανήκει στο φυσικό πάρκο ηφαιστειακής ζώνης της Garrocha στα ανατολικά Πυρηναία της Ισπανίας, ενώ ο γκρεμός που έχει σχηματιστεί γύρω από το σημείο θεωρείται ως ένα θαύμα της φύσης, λόγω της διάβρωσης που έχει προκαλέσει το νερό στο ηφαιστειογενές πέτρωμα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μάλιστα, το λατομείο για εξόρυξη βασάλτη που υπάρχει στην πόλη είναι το μοναδικό του είδους του σε ολόκληρη την χώρα.
Διαβάστε εδώ τη συνέχεια
Διαφήμιση