Αρχική Ειδήσεις ΥΜΕ-Ηλεκτροκίνηση:Άμεση η απορρόφηση των κονδυλίων που επαναδιατέθηκαν

ΥΜΕ-Ηλεκτροκίνηση:Άμεση η απορρόφηση των κονδυλίων που επαναδιατέθηκαν

0
Ηλεκτροκίνηση, σταθμός φόρτισης
Διαφήμιση

Τρέχει… με πολύ ταχείς ρυθμούς το πρόγραμμα που αφορά την ηλεκτροκίνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών (ΥΜΕ).

Άμεση ήταν η απορρόφηση των κονδυλίων που επαναδιατέθηκαν για το Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ», από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών (ΥΜΕ) ως αποτέλεσμα των αλλαγών που θεσπίστηκαν στη διαδικασία και συγκεκριμένα, με την επιβολή προθεσμίας 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος από τον δικαιούχο και την προθεσμία των 12 μηνών για την ολοκλήρωση της αγοράς.

Συγκεκριμένα, μετά την τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης,  με αριθμό 358265/Β’ 6700/27-11-2023,  αποδεσμεύτηκαν κονδύλια ύψους 9 εκατ. ευρώ, τα οποία ήδη κατευθύνθηκαν σε 2.624 νέες αιτήσεις.   

Ταυτόχρονα, με νέα τροποποίηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που υπεγράφη από τα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών (ΥΜΕ),  Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και λόγω του έντονου ενδιαφέροντος, δόθηκε παράταση στη δυνατότητας ένταξης στη δράση e-Astypalea και αφορά την ηλεκτροκίνηση έως τις 31/12/2024 και των πληρωμών ως τις 31/12/2025.

Με την ίδια ΚΥΑ, που αφορά στη δράση e-Astypalea, αυξήθηκε σημαντικά το ποσό επιδότησης για απόσυρση παλιού επαγγελματικού οχήματος από τις 3.000 € στις 10.000 €, όταν αυτή συνδυάζεται παράλληλα με την αγορά νέου ηλεκτρικού οχήματος.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η αγορά επαγγελματικού ηλεκτρικού οχήματος επιδοτείται ήδη με 12.000 €, οπότε σε συνδυασμό με το ποσό της απόσυρσης, η συνολική επιδότηση στην Αστυπάλαια ανέρχεται πλέον στις 22.000 €.

 

Διαφήμιση