Αρχική Βίντεο Βαθυσκάφος Titan: Ο μυστηριώδης “κούφιος” ήχος που άκουγαν οι διασώστες-Βίντεο

Βαθυσκάφος Titan: Ο μυστηριώδης “κούφιος” ήχος που άκουγαν οι διασώστες-Βίντεο

Ο “κούφιος” μυστηριώδης ήχος που ακουγόταν κατά την αναζήτηση, από τους διασώστες, και αποτελούσε και το μόνο στοιχείο στην ευρύτερη περιοχή που βρισκόταν το μοιραίο βαθυσκάφος Titan, όταν εξαφανίστηκε αποκαλύφθηκε σήμερα.
0
titan side view underwater bks
Διαφήμιση

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες για το υποβρύχιο ξεκίνησαν αφότου είχε χαθεί η επαφή με το μητρικό του σκάφος. Εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στο ναυάγιο του Τιτανικού την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023.

Ο ήχος ακούγεται στο 0:20 του παρακάτω promo βίντεο – αποσπάσματος.

«Θα μπορούσε να είναι κάποιος που χτυπάει, η συμμετρία μεταξύ αυτών των χτυπημάτων είναι πολύ ασυνήθιστη», λέει στο ντοκιμαντέρ ο πρώην πλοίαρχος υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού Ryan Ramsey.

«Είναι ρυθμικό, είναι σαν κάποιος να κάνει αυτόν τον ήχο και το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται είναι πραγματικά ασυνήθιστο» λέει ακόμη.

Το νέο ντοκιμαντέρ, το οποίο θα κυκλοφορήσει με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία τον Ιούνιο, βλέπει τα παρασκήνια της επιχείρησης έρευνας που κόστισαν εκατομμύρια δολάρια, αλλά και τι πήγε λάθος και οδηγήθηκε το βαθυσκάφος στη συντριβή.

Το ντοκιμαντέρ, από την ITN productions για το Channel 5, διερωτάται επίσης ποια είναι τα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν από την καταστροφή.

sound Titan 1 1024x505

Τα πέντε μοιραία πρόσωπα-επιβάτες 

Το Titan ήταν ένα πειραματικό σκάφος και οι συμμετέχοντες υπογράφουν έγγραφο το οποίο αναφέρει τρεις φορές στην πρώτη σελίδα την πιθανότητα θανάτου.

Δύο από τους επιβαίνοντες ήταν ο Πακιστανός δισεκατομμυριούχος Σαχζάντα Νταούντ, 48 ετών, και ο 19χρονος γιος του, Σουλεμάν.

Η οικογένεια Νταούντ έχει στενούς δεσμούς με τη Βρετανία με έπαυλη στην περιοχή του Σάρεϊ. Ο 79χρονος Χουσέιν Νταούντ, πατέρας του Σαχζάντα και παππούς του Σουλεμάν, είναι ο επικεφαλής της εταιρείας Dawood Hercules Corporation που παράγει χημικά και της Engro Corporation που δραστηριοποιείται στον χώρο των λιπασμάτων, των τροφίμων και της ενέργειας.

Ένας άλλος επιβαίνων ήταν ο 58χρονος Βρετανός επιχειρηματίας και εξερευνητής Χάμις Χάρντινγκ.

Ο Πολ-Ανρί Ναρζολέ, παγκοσμίου φήμης Γάλλος εξερευνητής, βρισκόταν επίσης στο πλοίο, ενώ το πέμπτο μέλος της παρέας που έχασε τη ζωή της με τραγικό τρόπο ήταν ο CEO της OceanGate, Στόκτον Ρας.

 

Διαφήμιση