Αρχική Special Topics Ναβάλνι: Θρίλερ με τη σορό και τα αίτια θανάτου (Βίντεο)

Ναβάλνι: Θρίλερ με τη σορό και τα αίτια θανάτου (Βίντεο)

Ένα θρίλερ γύρω από τα αίτια του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι αλλά και τη σορό του, βρίσκεται σε εξέλιξη από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης πέθανε μετά από βόλτα στο προαύλιο των φυλακών όπου έκτειε την πολυετή ποινή του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

0
Ναβάλνι στη φυλακή jpg
Διαφήμιση

Παγκόσμιες διαστάσεις έχει λάβει ο θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι, ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης ο οποίος πέθανε την Παρασκευή τη στιγμή που προαυλιζόταν στη φυλακή, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν για σορό του που αγνοείται με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα θρίλερ! Το Σάββατο 17/2 υπήρξαν αλλεπάλληλες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σύμφωνα με τις οποίες η μητέρα του Ναβάλνι ενημερώθηκε για τη σορό του και κλήθηκε να την παραλάβει από το χώρο των φυλακών. Ωστόσο, η σορός δεν βρέθηκε, ενώ ακολούθησε ενημέρωση των Αρχών σύμφωνα με την οποία η σορός του Ναβάλνι θα παραδοθεί στους συγγενείς όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Την ίδια στιγμή κυκλοφορούσε ενημέρωση των σωφρονιστικών ότι ο θάνατος του Ναβάλνι προήλθε από «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου»!

Ναβάλνι φυλακή

Στην τελευταία εμφάνισή του πριν από τον θάνατό του, ο Ναβάλνι φαινόταν υγιής κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο δικαστήριο μέσω βίντεο-σύνδεσης. Μιλώντας από τη φυλακή, παραπονέθηκε για τα συχνά πρόστιμα που έπρεπε να πληρώνει και ζήτησε από τον δικαστή να του στείλει κάποια χρήματα “καθώς τα δικά μου τελειώνουν χάρη στις αποφάσεις σας”.

H μητέρα και ο δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι πληροφορήθηκαν από τη σωφρονιστική αποικία όπου είχε φυλακιστεί ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης ότι πέθανε την Παρασκευή από «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου», υποστήριξε το Σάββατο 17/2, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο στενός σύμμαχός του, Ιβάν Ζντάνοφ.

Την ίδια στιγμή τουλάχιστον 340 άνθρωποι συνελήφθησαν το Σάββατο 17/2  σε 30 ρωσικές πόλεις σε εκδηλώσεις που έγιναν στη μνήμη του Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα συλλήψεων σε πολιτικές κινητοποιήσεις στη Ρωσία μετά τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις κατά της «μερικής επιστράτευσης» που διέταξε η Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Συγκλονιστική εμφάνιση της συζύγου του Ναβάλνι αμέσως μετά τον θάνατό του: Την χειροκροτούσαν όρθιοι – “Ο Πούτιν θα πληρώσει”#Ναβαλνι pic.twitter.com/R56lnpctxk

— ΕΛΛΑΔΑ 24 (@ellada24) February 16, 2024

Η ομάδα υποστήριξης του Ναβάλνι, με ανάρτησή της στο Telegram, κατηγόρησε τους «δολοφόνους» του ότι προσπαθούν «να καλύψουν τα ίχνη τους» επειδή δεν παραδίδουν τη σορό στους οικείους του. «Είναι προφανές ότι οι δολοφόνοι θέλουν να καλύψουν τα ίχνη τους. Γι΄ αυτό δεν δίνουν τη σορό του Αλεξέι και την κρύβουν ακόμη και από τη μητέρα του» τονίζεται σε αυτήν την ανάρτηση.

Ακολούθησε νεότερη ανάρτηση του στενού συνεργάτη του σύμφωνα με την οποία “η Ερευνητική Επιτροπή λέει ευθέως ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, το σώμα του Αλεξέι δεν θα δοθεί σε συγγενείς!”

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, η Κίρα Γιάρμις, έγραψε την πλατφόρμα Χ ότι ένας δικηγόρος του και η μητέρα του, η Λιουντμίλα Ναβάλναγια, έφτασαν στο νεκροτομείο όπου τους παρέπεμψαν οι σωφρονιστικές αρχές. Όμως το νεκροτομείο ήταν κλειστό, μολονότι από τη φυλακή τους διαβεβαίωναν ότι λειτουργούσε και ότι η σορός ήταν εκεί.

Η Daily Mail δημοσίευσε βίντεο απο την άφιξη της μητέρας του Ναβάλνι στην σκληρή φυλακή προκειμένου να παραλάβει τη σορό του, χωρίς αποτέλεσμα! Δείτε το βίντεο ΕΔΩ!

 

Διαφήμιση