Αρχική Special Topics Έβερεστ: Κόβει την ανάσα η θέα από την κορυφή με κάμερα 360°...

Έβερεστ: Κόβει την ανάσα η θέα από την κορυφή με κάμερα 360° (Βίντεο)

Τι είδαν και πως φαίνονται απο ψηλά 15 αναβάτες που κατέκτησαν την κορυφή του Έβερεστ, και κατέγραψαν τη στιγμή με κάμερα 360°;

0
Έβερεστ κάμερα 360 μοιρών
Διαφήμιση

 

Το πιο μεγάλο όνειρο για κάθε ορειβάτη, είναι η κατάκτηση της κορυφής του Έβερεστ, και μια παρέα αναρριχητών έγραψαν ιστορία όταν απαθανάτισαν τη στιγμή με κάμερα 360° Όσοι αποφασίζουν μετά από μακρά προετοιμασία να τολμήσουν αυτό το εγχείρημα και το καταφέρνουν, συνηθίζουν να φωτογραφίζονται στο Έβερεστ στα 8.848 μέτρα και μετά να αρχίζουν την κατάβαση, καθώς το οξυγόνο σε αυτά τα υψόμετρα είναι λιγοστό.

Σύνταξη: ecozen.gr

Ωστόσο, μία ομάδα από τους τυχερούς ορειβάτες που κατάφεραν να κατακτήσουν την κορυφή του Έβερεστ, αποφάσισε να τραβήξει ένα βίντεο με μία κάμερα υψηλής τεχνολογίας 360 μοιρών, χαρίζοντας μαγευτικές εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου! Αυτό συνέβη τον Δεκέμβριο του 2022, αλλά το βίντεο εξακολουθεί να είναι απο τα πιο δημοφιλή στα social media.

Στην αρχική ανάρτηση του βίντεο απο τον Franco Ronconi, που μεταξύ άλλων άλλων έχει βρεθεί στη λίστα των 50 top influenser συμμετέχουν 15 λογαριασμοί χρηστών όσοι και οιπρωταγωνιστές της λήψης με κάμερα 360°. Ανάμεσά τους ο Baskaran Ambalavanan με τον λογαριασμό @baski_LA  που σύμφωνα με το βιογραφικό του είναι επαγγελματίας HR Technology, ενθουσιώδης και ενθουσιασμένος για το μέλλον της εργασίας και τη διασταύρωση HR και τεχνολογίας, (MBA, SHRM-SCP, GPHR, SPHR, PHRca, HRIP). Στην ίδια ανάρτηση έχει συμπεριληφθεί και ο λογαριασμός του Ινδού Dev Khanna @CurieuxExplorer ο οποίος πρόσφατα εξέφρασε την ικαονοποίηση και περηφάνεια του που το όνομά του βρέθηκε στη λίστα των 50 top influenser για το 2023.

Τα χρόνια πέρασαν και το βίντεο  από την κορυφή του Έβερεστ με κάμερα 360°μόλις έγινε και πάλι ανάρπαστο στην πλατφόρμα X (twitter) όταν ανέβηκε απο λογαριασμό που αναρτά  βίντεο που έκαναν αίσθηση και γράφουν ιστορία.

Το Έβερεστ προσελκύει χιλιάδες αναβάτες κάθε χρόνο και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που διψούν να παρακολουθούν αναρτήσεις απο τις αναβάσεις.

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι χρειάζεται για να ανεβείτε στο όρος #Everest (8848,86 m), αυτό το βίντεο θα σας δώσει μια γεύση. ένα από τα πιο επικίνδυνα τμήματα της ανάβασης, γράαφει ο Dave Watson © : Dave Watson/IG.

Σε άλλες αναρτήσεις για το Έβερεστ, πάρα απο την εικόνα που κατέγραψε η κάμερα 360°, καταγράφονται οι ουρές που σχηματίζονται απο τους αναβάτες που προσπαθούν να φτάσουν μέχρι την κορυφή ή έστω σε κάποιο σημείο που τους επιτρέπουν οι δυνάμεις τους. Ο εκπληκτικός αριθμός ανθρώπων που προσπαθούν να ανέβουν στο Έβερεστ!

Αρκεί να αναφερθεί ότι το Νεπάλ εξέδωσε για το 2023 478 άδειες αναρρίχησης στο Έβερεστ, αριθμός που θεωρείται ρεκόρ.

Διαφήμιση