Αρχική Ειδήσεις Μάριος Γιαννάκου: Κατέκτησε το Έβερεστ!

Μάριος Γιαννάκου: Κατέκτησε το Έβερεστ!

Ο Μάριος Γιαννάκου, ο κορυφαίος των κορυφαίων κατέκτησε την κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ! Τον Οκτώβριο του 2020 ανέβασε στην κορυφή του Ολύμπου την Ελευθερία Τόσιου, το πρώτο άτομο με παραπληγία που κατακτά την υψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων.

0
ΜΑΡΙΟΣ 3111111111
Διαφήμιση

Ο Μάριος Γιαννάκου, κατέκτησε το Έβερεστ, την κορυφή του κόσμου, στέλνοντας μήνυμα δύναμης κουράγιου και θέλησης σε όλο τον κόσμο!

Σύνταξη: ecozen.gr

Στον δρόμο που λέγεται ζωή θα σας πούνε πολλοί ότι δε μπορείτε να τα καταφέρετε, ότι δεν είστε ικανοί.Θα γελάσουν και μπορεί να σας κάνουν να πιστέψετε ότι όντως είστε αυτοί που θέλουν να είστε. Οι δικαιολογίες στην ζωή μας θα είναι πάντα περισσότερες και πρέπει να παίρνουμε οι ίδιοι την ζωή στα χέρια μας για οποία κορυφή θέλουμε να φτάσουμε», έγραψε στο instagram.

Μάριος 2

«Τα ξημέρωμα της Παρασκευής φτάσαμε στην κορυφή του κόσμου. ..” Θα ήθελα να αφιερώσω την προσπάθεια αυτή στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται, στην οικογένεια μου, στην κοπέλα μου και στον Jason που κατάφερε να φτάσει πάνω αλλά δεν κατάφερε δυστυχώς να γυρίσει. Οι στιγμές που σκέφτηκα να φύγω ήταν πάρα πολλές αλλά ντρεπόμουν και μόνο στην ιδέα να κάνω πραγματικά πίσω. Γιάννη -Μαρινα η φωτογραφία του Ερμή βρίσκεται εκεί που ανήκει και θα κάνουμε τα πάντα για να υλοποιηθεί η εναέρια διάσωση στην Ελλάδα. Είναι χρέος μας. Επίσης στα δύσκολα σκεφτόμουν εκείνη την ημέρα που μίλησα με τα παιδιά απο τις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα και τόσους υποσχέθηκα να ανεβάσω το δώρο που μου έφτιαξαν για την κορυφή. Μετά απο αυτό θα έπρεπε να κάνουν οι ίδιοι την προσπάθεια τους στο πραγματικό Έβερεστ που λέγεται ζωή. Οποτε έπρεπε να κάνω ένα βήμα την φορά γιατί λένε πως ένα γραμμάριο πράξης ισούται με έναν τόνο θεωρίας.

Μαριος 1

Η ομάδα υποστήριξης του Μάριου Γιαννάκου διατηρούσε στο instagram ημερολόγιο καταγρ΄φοντας τη διαδικασία την αποστολής που έμελλε να γράψει την καλύτερη ιστορία ζωής για τον σπουδαίο Έλληνα. “Σήμερα νωρίς το πρωί ο Μαριος και η ομάδα ξεκίνησαν την ανάβαση τους απο το camp3 με προορισμό το camp4.
Έπειτα από 12 εξαντλητικές ώρες ανάβασης, έφτασαν στο Camp4 στις 14:00 ώρα Ελλάδας.
Όλη η ομάδα είναι εξουθενωμένη από την ανάβαση και τις καιρικές συνθήκες και θα προσπαθήσουν να ξεκουραστούν στις σκηνες τους λιγες ωρες, με σκοπό σημερα το βράδυ να ξεκινήσουν για το final push για την κορυφή του Έβερεστ (8848m).
Μπροστά τους έχουν ενα δύσκολο 24ωρο, καθώς η διαδρομή για την κορυφή απο το camp4 απαιτεί γυρω στις 12ωρες επιπλέον, ενώ η επιστροφή διαρκεί γύρω στις 6ωρες.
Ο καιρός ειναι με το μερος τους και οι συνθήκες για τα επόμενα δυο 24ωρα δείχνουν ευνοϊκές…”

ΜΑΡΙΟΣ ΙΝΣΤΑ

Το προφίλ του Μάριου Γιαννάκου

Ο 31χρονος αθλητής υπεραποστάσεων και εξερευνητής Mάριος Γιαννάκου, έχει διακριθεί σε αγώνες υπεραποστάσεων στον κόσμο ανάμεσά τους στον αγώνα 150 χιλιομέτρων στην Αρκτική και του μεγαλύτερου υπερμαραθωνίου ερήμου στον κόσμο, μήκους 270 χιλιομέτρων στην έρημο Αλ Μαρμούμ. Είναι ομιλητής παρακίνησης, ,παρακινώντας τους ανθρώπους να αλλάξουν συνήθειες και τρόπο ζωής. Έχει μιλήσει στο δημοφιλές συνέδριο ομιλητών της TEDx, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Antibullying και σε πλήθος άλλων ομιλιών.

Είναι ένα από τα 14 άτομα στον κόσμο που τερμάτισαν τον Φεβρουάριο του 2018 τον αγώνα 150 χιλιομέτρων στην Αρκτική και ένας από τους 18 αθλητές που τερμάτισαν τον αγώνα 270 χιλιομέτρων στην έρημο. Είναι κάτοχος ηλικιακού ρεκόρ στον μεγαλύτερο υπερμαραθώνιο ερήμου στον κόσμο τον Δεκέμβριο του 2018 ενώ τον Φεβρουάριο του 2020 ολοκλήρωσε τον αγώνα 250 χιλιομέτρων στην ζούγκλα της Κεντρικής Αμερικής.

ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΣΙΟΥ 1

Επιπλέον είναι κάτοχος του ηλικιακού ρεκόρ στον ιστορικότερο αγώνα 100 μιλίων στην Ελλάδα και στον δεύτερο παλαιότερο στην Ευρώπη του αγώνα ROUT CLASSIC 100 MILES. Τον Μάρτιο του 2022 συμμετείχε στον αγώνα 500 χιλιομέτρων στην Αρκτική Lapland Arctic Ultra τον οποίο και ολοκλήρωσε μετά από 8 ημέρες συνεχόμενης προσπάθειας μαζί με τον αμερικάνο αθλητή Russ Reinbolt.

ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΣΙΟΥ 2Τον Οκτώβριο του 2020 ανέβασε στην κορυφή του Ολύμπου την Ελευθερία Τόσιου , το πρώτο άτομο με παραπληγία που κατακτά την υψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων, γεγονός που καλύφθηκε από τα διεθνή Μέσα!! Οι δύο τους γνωρίστηκαν σε ένα καφέ που διατηρεί μία κοινή τους γνωστή. Όταν η 22χρονη τότε φοιτήτρια του εκμυστηρεύτηκε πως θέλει ν’ ανέβει στον Όλυμπο, εκείνος  τσέκαρε αμέσως το ημερολόγιο, μελέτησε τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οργάνωσε την κατάλληλη ομάδα υποστήριξης και έκανε το όνειρο της φίλης του πραγματικότητα!

 

Διαφήμιση