Αρχική Special Topics Ευαγγελία Πλατανιώτη: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο τεχνικό σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση(Βίντεο)

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο τεχνικό σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση(Βίντεο)

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια υγρού στίβου στη Ντόχα και γίνεται η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια με χρυσό μετάλλιο στην καλλιτεχνική κολύμβηση στο σόλο.

0
Ευαγγελία Πλατανιώτη
Διαφήμιση

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη είναι η Ελληνίδα αθλήτρια που γράφει ιστορία καθώς κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της χώρας μας στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης! Η ίδια δήλωσε ότι είχε σκοπό να αποσυρθεί πέρσι από το σόλο, ευτυχώς που δεν το έπραξε!

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη συγκέντρωσε 272.9633 πόντους με το εκπληκτικό της πρόγραμμα και κατέκτησε την πρώτη θέση, κλείνοντας τον τελικό. “Είχα σκοπό να αποσυρθώ πέρσι από το σόλο, τόνισε. Όπως είπε «για να είμαι ειλικρινής πέρσι ήταν σκοπός μου να ήταν η τελευταία μου συμμετοχή στο σόλο. Δυστυχώς είχα πολύ ελλιπή προετοιμασία, γνώριζα τις δυνατότητές μου για αυτό και πείσμωσα και είπα “θα συνεχίσω μέχρι τη Ντόχα”».

Δείτε το πρόγραμμα που έστειλε την Ευαγγελία Πλατανιώτη στην κορυφή!

Στον τελικό του τεχνικό σόλο, εκτέλεσε το πρόγραμμά της με τίτλο «Μαύρο Κοράκι» και κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τους 270,1901 που είχε λάβει στον προκριματικό αφού συγκέντρωσε συνολικά 272,9633 βαθμούς, αποσπώντας 101,6500 βαθμούς για την καλλιτεχνική εντύπωση και 171,3133 βαθμούς για την εκτέλεση.

 

 

Η ίδια εξέφρασε ένα τεράστιο ευχαριστώ στις προπονήτριές της: «πρώτα από όλα στις προπονήτριες της Ελληνικής Ομοσπονδίας, την κυρία Αναστασία Γκούτσεβα, την κυρία Ναταλία Τσερνέτσκα, την κυρία Χρυσάνθη Θαλασσινίδου, αλλά και την Ισπανίδα προπονήτρια Άννα Ταρές. Πέρυσι ήταν μαζί μου και οι τέσσερις, καθώς και φέτος, ήταν η δύναμή μου για να συνεχίσω».

Επισημαίνεται ότι τη δεύτερη θέση (αργυρό μετάλλιο) στον τελικό κατέλαβε η Ζακλίν Σιμονό από τον Καναδά με 269,2767 βαθμούς και την τρίτη θέση (χάλκινο μετάλλιο) πήρε η Χουγιάν Ζου από την Κίνα με 262,3700 βαθμούς.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο Χ (πρώην twitter) συνεχάρη την Ευαγγελία Πλατανιώτη για την κατάκτηση τουμ χρυσού μεταλλίου στην καλλιτεχνική κολύμβηση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Ντόχα.

Συγκεκριμένα ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε στην ανάρτηση του:

“Θερμά συγχαρητήρια στην Ευαγγελία Πλατανιώτη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Ευαγγελία μας έκανες όλους υπερήφανους!”

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Διαφήμιση