“Έρωτας είναι θαρρώ…” αλλά όχι για τους φοροφυγάδες επιχειρηματίες που δεν είχαν το Θεό τους με αποτέλεσμα ο Άγιος Βαλεντίνος να τους…δώσει στυγνά στην ΑΑΔΕ! Για την ακρίβεια, ο Άγιος Βαλεντίνος πρόδωσε στην ΑΑΔΕ δεκάδες επιχειρήσεις που έκαναν φοροδιαφυγή, ενώ 6 έκλεισαν για 48 ώρες!
Σύνταξη:ecozen.gr
Έρωτας ήταν η αιτία που αυτή τη φορά η ΑΑΔΕ οργάνωσε επιχείρηση στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερες από 100 ομάδες ελεγκτών, με κεντρικό συντονισμό από την Αίθουσα Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ!
Πιο αναλυτικά, εκατοντάδες επιχειρήσεις και για την ακρίβεια 651, ελέγχθηκαν ενώ δεκάδες, συνολικά σε ποσοστό 28%, έκρυψαν έσοδα από τριαντάφυλλα, γλυκά, και υπηρεσίες καλλωπισμού, όπως μαλλιά και νύχια και πιάστηκαν στη φάκα της ΑΑΔΕ! Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν επιχειρήσεις των κλάδων παραγωγής και εμπορίας γλυκισμάτων και αρτοσκευασμάτων (ζαχαροπλαστεία κλπ), εμπορίας φυτών και ειδών δώρου (ανθοπωλεία), παροχής καλλωπιστικών υπηρεσιών (κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής), λιανικού εμπορίου ενδυμάτων και υποδημάτων, εμπορίου κοσμημάτων, καθώς και εστίασης.
ΑΑΔΕ: εκατοντάδες έλεγχοι του Αγίου Βαλεντίνουhttps://t.co/MOdfbEiGtZ #ΑΑΔΕ #ant1news pic.twitter.com/1tZSQCM1c6
— Ant1news.gr (@AntennaNews) February 18, 2024
Οι έλεγχοι, αυτή τη φορά, έδειξαν μεγαλύτερη συμμόρφωση σε σχέση με το παρελθόν, αφού σχεδόν τα 3/4 των επιχειρήσεων εφάρμοζαν κανονικά τον νόμο, εκδίδοντας και διαβιβάζοντας αποδείξεις. Ωστόσο, εντοπίστηκαν 182 επιχειρήσεις με φορολογικές παραβάσεις, με το ποσοστό παραβατικότητας να φτάνει στο 28%. Σε 6 από αυτές, σε Αττική, Πάτρα, Ρόδο και Κομοτηνή, μπήκε λουκέτο για 48 ώρες.
Σε μια άλλη εξέλιξη, το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκαν κακόβουλες ενέργειες αποστολής παραπλανητικών μηνυμάτων SMS σε κινητές συσκευές (SMISHING), με στόχο την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων πολιτών και στοιχείων τραπεζικών καρτών, μέσω πλαστών ιστοσελίδων. Η ΑΑΔΕ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αναφοράς και διακοπής λειτουργίας των εν λόγω ιστοσελίδων.
Εφιστά μάλιστα την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών καθώς τα συγκεκριμένα μηνύματα:
- Φαίνεται ότι αποστέλλονται από την ΑΑΔΕ ή κάποια άλλη αξιόπιστη οντότητα,
- Παροτρύνουν τους παραλήπτες να συνδεθούν μέσω link σε κάποια πλαστή ιστοσελίδα.
- Για παράδειγμα, τα μηνύματα της πρόσφατης επίθεσης SMISHING που αφορούν την ΑΑΔΕ:
- Εμφανίζουν σαν αποστολέα την «AADE»,
- Αναφέρουν «Νέα αποζημίωση πληθωρισμού διαθέσιμη στο https://myaadelive-gr.com» ή «Υπενθύμιση: Euro250 επίδομα διαθέσιμο στο https://myaade-gov.com».
- Παροτρύνουν τους παραλήπτες να συνδεθούν μέσω link σε πλαστή ιστοσελίδα, που τους ενημερώνει ότι δικαιούνται επίδομα και πρέπει να υποβάλουν αίτημα συμπληρώνοντας τα προσωπικά τους στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, κωδικούς Taxis, Στοιχεία Τραπεζών, κ.λπ.)