Αρχική Special Topics Θεοφάνεια: Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε στο twitter (Βίντεο)

Θεοφάνεια: Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε στο twitter (Βίντεο)

Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε και τα Θεοφάνεια 2024 ξεχώρισαν μικροί και μεγάλοι  που έπιασαν τον Σταυρό και πρωταγωνιστούν στο twitter!

0
Θεοφάνεια 2024 Πειραιάς
Διαφήμιση

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε  στο πρώτο μεγάλο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, η τελετή του Αγιασμού των υδάτων τα Θεοφάνεια χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, ενώ στο twitter πρωταγωνίστησαν τα βίντεο με την προσπάθεια ανδρών του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων που έπεσαν στο νερό, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και πλήθους κόσμου.

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε κλίμα λαμπρότητας και κατάνυξης έγινε ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ

Στα Τρίκαλα πάντως έγινε το…έλα να δείς και τα αίματα άναψαν από τους διεκδικητές του Σταυρού που παρ΄ολίγο να πιαστούν στα χέρια!

Ο 21χρονος φοιτητής Στέργιος Παγωνίδης είναι αυτός που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό στον Θερμαϊκό Κόλπο, στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα τα Θεοφάνεια, ενώ στη συνέχεια έκλεψε την παράσταση και στο twitter για τις δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες! Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά έπειτα από 60 χρόνια, και με πρωτοβουλία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, η τελετή του Καθαγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκε στην Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με μια μεγαλειώδη λιτανεία που συμμετείχαν ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, ο Καθεδρικός ναός της Του Θεού Σοφίας και ο Ιερός ναός Αγίου Μηνά.

Μάλιστα ο νεαρός πρωταγωνιστής της ημέρας τα Θεοφάνεια στη Θεσσαλονίκη, έστειλε και…προσωπικά μηνύματα μέσω των δηλώσεών του στις τηλεοπτικές κάμερες και …αποθεώθηκε στο twitter!

Στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στο Αργοστόλι η τελετή Αγιασμού των υδάτων έγινε στην ιστορική στη γέφυρα Δεβοσέτου τη μεγαλύτερη θαλάσσια πέτρινη γέφυρα στην Ευρώπη, με μήκος 690 μέτρα που αρχικά χτίστηκε το 1813 και μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και την εκπομπή του Νίκου Μάνεση

Διαφήμιση