Αρχική Special Topics Ιαπωνία: Χρυσά τα εισιτήρια για τις ανθισμένες κερασιές (Βίντεο)

Ιαπωνία: Χρυσά τα εισιτήρια για τις ανθισμένες κερασιές (Βίντεο)

Οι ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας αποτελούν πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο και ήδη βγήκε η λίστα με τις ημερομηνίες άνθισης τον Μάρτιο 2024 ενώ τα εισιτήρια ξεπερνούν και τις 3000 ευρώ!

0
photo 5839255429484495800 w
Διαφήμιση

Το υπερθέαμα που προκαλούν οι ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία και προσελκύουν ταξιδιώτες από κάθε άκρη της γη ζευγάρια που  έχουν όνειρο ζωής να φωτογραφηθούν με φόντο την παλέτα των χρωμάτων που δημιουργούν με την άνθισή τους, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να …κλείσουν θέσεις!

Σύνταξη: ecozen.gr

αρχείο λήψης

Ήδη τα ταξιδιωτικά γραφεία με ενημερωτικά μηνύματα, και δελεαστικές προτάσεις στις ιστοσελίδες τους, προσκαλούν τους επισκέπτες να κλείσουν θέση για το πιο εντυπωσιακό ραντεβού στον πλανήτη, τον Μάρτιο του 2024! Ήδη η Ιαπωνική Μετεωρολογική Εταιρεία (JMC) ανακοίνωσε την πρόβλεψη για τον χρόνο και το μέρος όπου θα ανθίσουν τα λουλούδια! Αρκεί να αναφερθεί ότι η JMC έχει εκτιμήσει τις ημερομηνίες για την άνθηση των κερασιών Yoshino σε περίπου 1.000 τοποθεσίες, όπως ανέφερε η υπηρεσία στην ιστοσελίδα της! Το περίφημο λουλουδένιο υπερθέαμα «Σακούρα» θαυμάζεται κάθε χρόνο από εκατομμύρια επισκέπτες.

Οι λατρεμένες κερασιές

Τον Μάρτιο του 2023, ο αριθμός των επισκεπτών στην Ιαπωνία εκτοξεύτηκε στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, δεδομένου ότι οι άνθρωποι έσπευσαν να απολαύσουν  τις ανθισμένες κερασιές για πρώτη φορά από τότε που αμβλύνθηκαν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Δείτε το βίντεο -πρόσκληση που ετοίμασε ο Ιαπωνικός Οργανισμός Τουρσιμού για το 2024!

Ανοιχτή πρόσκληση για το Μάρτιο 2024

“Καλώς ήρθατε στο “Cherry Blossoms Unveiled: 2024” Ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε ένα μαγευτικό ταξίδι στη μαγευτική χώρα της Ιαπωνίας, που φημίζεται για τα εντυπωσιακά άνθη κερασιάς της. Ελάτε μαζί μας καθώς αποκαλύπτουμε τα κρυμμένα μυστικά και τις εμπιστευτικές συμβουλές για να γίνετε μάρτυρες της εκπληκτικής ομορφιάς των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας το έτος 2024″, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ιαπωνικός Οργανισμός Τουρισμού. “Σε αυτό το εκτενώς μελετημένο  βίντεο, εισχωρούμε βαθιά στην καρδιά των πιο γραφικών προορισμών της Ιαπωνίας, παρουσιάζοντας απαράμιλλα φυσικά θαύματα και πολιτιστικές εμπειρίες. Από μεγαλοπρεπή κάστρα που περιβάλλονται από ανθισμένες κερασιές μέχρι γαλήνια πάρκα που μεταμορφώνονται σε μια θάλασσα από ντελικάτα ροζ πέταλα!”. Σε άλλο σημείο αναφέρεται: “οι ειδικοί ξεναγοί μας θα σας οδηγήσουν στους ιστορικούς δρόμους του Κιότο, όπου οι πανάρχαιες παραδόσεις συνυπάρχουν με τη νεωτερικότητα, επιτρέποντάς σας να βυθιστείτε πλήρως στον πλούσιο ιαπωνικό πολιτισμό. Γίνετε μάρτυρες των εμβληματικών ναών και ιερών ναών που κοσμούνται από ανθισμένα δέντρα σακούρα, δημιουργώντας μια απόκοσμη ατμόσφαιρα που θα σας αφήσει με απόλυτο δέος.

Ιαπωνία ανθισμένες κερασιές τοπίο

Αλλά δεν σταματάτε εκεί! Ανακαλύψτε την έντονη ζωή της πόλης του Τόκιο, όπου τα άνθη της κερασιάς προσθέτουν μια πινελιά αιθέριας ομορφιάς στην πολύβουη μητρόπολη. Από τα υπέροχα πάρκα του Ουένο και του Σιντζούκου μέχρι τις μαγικές σήραγγες με τα άνθη κερασιάς κατά μήκος του ποταμού Μεγκούρο, ο ξεναγός μας θα σας περιηγηθεί σε αυτά τα μαγευτικά τοπία, κόβοντας την ανάσα!”. Ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού στην Ιαπωνία για την αναζήτηση των ανθών κερασιάς μπορεί να μοιάζει αδύνατο αλλά οι Ιάπωνες δηλώνουν οτι έχουν επιμεληθεί προσεκτικά λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα καλύτερα σημεία θέασης, τις καλύτερες ώρες ανθοφορίας και τις τοπικές παραδόσεις “για να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας”. Δεσμεύονται επιπλέον οτι “οι εμπιστευτικές συμβουλές μας θα διασφαλίσουν ότι θα απαθανατίσετε τις τέλειες λήψεις που αξίζουν στο Instagram, αποφεύγοντας παράλληλα τα πλήθη!”

Στο βίντεο η πρόσκληση -πρόκληση είναι ξεκάθαρη:”Ελάτε λοιπόν μαζί μας σε αυτή την αξέχαστη περιπέτεια καθώς θα ξετυλίγουμε τα μυστήρια του “Cherry Blossoms Unveiled: Ο απόλυτος οδηγός σας για την Ιαπωνία 2024“. Βυθιστείτε στο μεγαλείο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας όπως ποτέ άλλοτε, καθώς θα σας πάμε σε μια συναρπαστική εξερεύνηση που θα σας αφήσει να λαχταρήσετε για περισσότερα. Μην χάσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία της ζωής σας!

Σε περίπτωση που σκοπεύετε να ταξιδέψετε την άνοιξη στην Ιαπωνία για να θαυμάσετε τα λατρεμένα λουλούδια, δείτε μερικές ημερομηνίες που ενδιαφέρουν!

Screenshot 1
Απόσπασμα απο την επίσημη σελίδα Μετεωρολογίας της Ιαπωνίας με τις ημερομηνίες άνθισης των κερασιών για τον Μάρτιο 2024

Τα πρώτα άνθη του 2024 θα κάνουν την εμφάνιση τους στο Κότσι στις 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το JMC, ενώ η πλήρης άνθιση θα σημειωθεί στις 26 Μαρτίου. Στις 21 Μαρτίου, τα άνθη θα εμφανιστούν στη Φουκουόκα και τη Ναγκόγια, με την πλήρη άνθιση να αναμένεται στις 30 και 31 Μαρτίου αντίστοιχα.

Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να πάρουν μια γεύση από τα ροζ πέταλα στο Τόκιο μόνο στις 23 Μαρτίου, με την πλήρη άνθιση να αναμένεται στις 30 Μαρτίου.

Οι χρυσές ημερομηνίες!

13. Sakura Tunnel Japan 20 Magical Tree Tunnels You Should Definitely Take A Walk Through

Στο Κιότο και την Οσάκα, τα δέντρα θα αρχίσουν να ανθίζουν στις 23 και 25 Μαρτίου αντίστοιχα. Τα άνθη της κερασιάς και στις δύο πόλεις προβλέπεται να είναι σε πλήρη άνθιση την 1η Απριλίου.

Το Σαπόρο, εν τω μεταξύ, θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τις 2 Μαΐου, ενώ η πλήρης άνθιση στην πρωτεύουσα της περιοχής Χοκάιντο αναμένεται στις 6 Μαΐου.

«Οι ημερομηνίες άνθησης και πλήρους άνθισης των κερασιών καθορίζονται από τις θερμοκρασίες που επικρατούν από το φθινόπωρο του προηγούμενου έτους», αναφέρει η JMC στην ιστοσελίδα της, υπογραμμίζοντας ότι τα μπουμπούκια του άνθους διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του προηγούμενου έτους.

Η JMC ανέφερε ότι οι εκτιμώμενες ημερομηνίες άνθησης και πλήρους άνθισης των ανθών της κερασιάς «βασίζονται στις χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, στην αναπτυξιακή πορεία της κερασιάς, στις αθροιστικές θερμοκρασίες και στα δεδομένα του παρελθόντος για κάθε περιοχή». Η επόμενη ενημέρωση για τις ανθισμένες κερασιές θα δημοσιευτεί στις 25 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ:jma

Διαφήμιση