Αρχική Special Topics Στο Ηράκλειο η λαϊκή με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Στο Ηράκλειο η λαϊκή με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Παρελθόν θα αποτελέσει η πλαστική σακούλα από τη λαϊκή αγορά στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού όπου θα λειτουργήσει η πρώτη λαϊκή με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα!

0
Λαϊκή αγορά πάγκοι
Διαφήμιση

Στη λαϊκή αγορά που θα λειτουργήσει στο Ηράκλειο της Κρήτης στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού θα χρησιμοποιούνται μόνο χάρτινες ή βιοδιασπώμενες σακούλες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Βασίλη Λαμπρινό, η ιδέα μπορεί να λειτουργήσει πιλοτικά, ώστε, εφόσον κριθεί επιτυχημένη, να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του δήμου.

Σύνταξη:ecozen.gr

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός υποστήριξε πως η σκέψη για μια λαϊκή αγορά με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα υπήρχε καιρό και είχε συζητηθεί τόσο με τους εμπόρους όσο και με τους παραγωγούς.

λαική αγορά Αλικαρνασσός

Ο ίδιος ανέφερε πως «η βασική ιδέα είναι ότι δεν θα χρησιμοποιούνται καθόλου πλαστικές σακούλες, παρά μονάχα χάρτινες ή βιοδιασπώμενες. Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα, που όμως έχει τη συμβολική σημασία του και ελπίζουμε ότι μπορεί να οδηγήσει στη συνέχεια στην επέκταση του μέτρου σε όλες τις λαϊκές αλλά και σε περισσότερα μέτρα με τελικό στόχο τη δημιουργία “πράσινων” λαϊκών αγορών σε ολόκληρη την πόλη».

Επίσης, ο δήμαρχος της πόλης επισήμανε πως θα πρόκειται για την πρώτη μόνιμη λαϊκή αγορά στο Ηράκλειο, ενώ παραδέχτηκε πως «δυστυχώς, υστερούμε ακόμα σε τομείς όπως η ανακύκλωση, όπου τα ποσοστά δεν είναι όσο υψηλά θα θέλαμε και γι’ αυτό έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια στοχευμένες ενημερωτικές καμπάνιες, κυρίως στα σχολεία».

Το ακίνητο στο οποίο θα εγκατασταθεί η λαϊκή αγορά είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου και συνολικής έκτασης 6,5 στρεμμάτων. Έχουν δημιουργηθεί οι απαραίτητες υποδομές που θα εξυπηρετούν την εύρυθμη λειτουργία της, όπως δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, δίκτυο απορροής όμβριων και τουαλέτες συνδεόμενες με το δίκτυο αποχέτευσης. Όλη η έκταση διαστρώθηκε με κατάλληλο ασφαλτοτάπητα ενώ διαγραμμίστηκαν και οι θέσεις εμπόρων-παραγωγών.Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ληφθεί και τα απαραίτητα μέτρα για την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.
Διαφήμιση