Αρχική Special Topics Φιλιππίνες: Πανικός και χάος από τον σεισμό 7,6 Ρίχτερ (Βίντεο)

Φιλιππίνες: Πανικός και χάος από τον σεισμό 7,6 Ρίχτερ (Βίντεο)

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι κάτοικοι στις Φιλιππίνες μετά τον ισχυρότατο σεισμό που μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το νοτιοανατολικό τμήμα της νησιωτικής χώρας.

0
 131906830 mediaitem131906827
Διαφήμιση

Σκηνές απόλυτου πανικού και χάους καταγράφηκαν στις Φιλιππίνες μετά τον ισχυρότατο σεισμό 7,6 Ρίχτερ που έπληξε στις 22:37 (τοπική ώρα) το ανατολικό τμήμα της νήσου Μιντανάο και σε απόσταση 21 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Χινατουάν.

Σύνταξη: ecozen.gr

Τουλάχιστον δύο μετασεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ καταγράφηκαν στις Φιλιππίνες τις πρώτες ώρες μετά τον σεισμό, ένας με μέγεθος 6,4 Ρίχτερ (στις 23:06 τοπική ώρα) και ένας με μέγεθος 6,2 Ρίχτερ (στις 01:40 της Κυριακής, τοπική ώρα). Το επίκεντρο των δονήσεων ήταν πολύ κοντά στη μεγάλη δόνηση.

Οι Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για «καταστροφικό τσουνάμι με κύματα, των οποίων το ύψος αποτελεί απειλή για τις ζωές», αργότερα όμως ήρθη χωρίς να παρατηρηθεί κάποιο επικίνδυνο φαινόμενο.

Δείτε σκηνές από τον σεισμό των Φιλιππίνων σε μεγάλο εργοτάξιο.

Scenes from the Philippines earthquake in a construction site.#EarthquakePH #earthquake #Philippines pic.twitter.com/Ydh0f7839D

— Gautam Varma (@IamGautamVarma) December 2, 2023

Βίντεο από μπάρ τη στιγμή του σεισμού

Πολλοί άνθρωποι μετακινήθηκαν σε ψηλότερα σημεία μετά τις έκτακτες οδηγίες να απομακρυνθούν οι κάτοικοι εν μέσω προειδοποίησης για τσουνάμι που εκδόθηκε για την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες.

Δείτε βίντεο από κάμερα σε καντίνα τη στιγμή του σεισμού

Σμήνος πουλιών που απομακρύνονται από την ακτή  κατά τη διάρκεια του σεισμού

Εικόνες από τον “Μαγεμένο Ποταμό” Hinatuan Surigao del Sur, τη στιγμή του σεισμού

Εικόνα από το εσωτερικό διαμερίσματος

Διαφήμιση