Αρχική Special Topics Δερματολόγοι: Μαϊμού botox σε κέντρα αισθητικής και γυμναστήρια

Δερματολόγοι: Μαϊμού botox σε κέντρα αισθητικής και γυμναστήρια

Τον κώδωνα του κινδύνου για επικίνδυνα botox που εκτελούνται παράνομα από μη εξειδικευμένους γιατρούς σε κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια, κομμωτήρια ακόμη και …σπίτια (!) κρούει  η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) και καλεί το υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα!

0
botox
Διαφήμιση

Σε σοβαρές καταγγελίες  για επικίνδυνα botox που εκτελούνται από μη εξειδικευμένους γιατρούς σε κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια, κομμωτήρια ακόμη και …σπίτια προχώρησε  η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) και καλεί το υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα τις απαραίτητες αποφάσεις.

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) καταγγέλλει νεκρώσεις δέρματος, παραμορφώσεις προσώπου, εγκαύματα και μη αναστρέψιμες βλάβες, όπως τύφλωση, που μπορεί να προκαλέσουν μη εγκεκριμένα botox από μη εξειδικευμένους γιατρούς!

Δερματολογική εταιρεία

Σύμφωνα με τον δερματολόγο και πρόεδρο της ΕΔΑΕ, Ιωάννη Μπάρκη, οι καταγγελίες είναι δεκάδες σχετικά με τις επεμβατικές πράξεις αισθητικής φύσεως, όπως τo botox οι οποίες πραγματοποιούνται εκτός ιατρείων, με χρήση αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης υλικών.

«Μαϊμού» επαγγελματίες με «μαϊμού» υλικά
‘Οπως δηλώνει στο iefimerida ο Ιωάννης Μπάρκης, «τo τελευταίο διάστημα έχει στηθεί στη χώρα μας ένας μηχανισμός παράνομων και επικίνδυνων ιατρικών επεμβάσεων, από μη καταρτισμένους ανθρώπους, σε κομμωτήρια, γυμναστήρια, ξενοδοχεία ακόμα και σπίτια! Προχωρούν σε ιατρικές πράξεις, σε θεραπείες botox, υαλουρονικού, νήματα και αποτριχώσεις, σε ακατάλληλους χώρους και χωρίς να γνωρίζουν πως να αντιμετωπίσουν τυχόν παρενέργειες, ενώ χρησιμοποιούν υλικά που δεν είναι τα κατάλληλα και εγκεκριμένα, τα οποία διακινούνται παρανόμως στην αγορά», δηλώνει στο iefimerida.gr ο κ. Μπάρκης.

Εν αναμονή της γνωμοδότησης του ΚΕΣΥ
Η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) μέσα από πληθώρα επιστολών το τελευταίο διάστημα, προς το υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς, έχει επισημάνει το πρόβλημα. Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για κομμωτήρια και νυχάδικα, ακόμη και σπίτια, που διαθέτουν δωμάτια όπου πραγματοποιούνται τεχνικές botox που κοστίζουν μόλις 80 ευρώ ή αποτριχώσεις με μηχανήματα laser (!).

«Περιμένουμε μία γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ (Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας) στην οποία θα αναφέρει ότι οι επεμβάσεις αισθητικής δερματολογίας είναι ιατρικές πράξεις και πρέπει να γίνονται μόνο από εξειδικευμένους γιατρούς, δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς. Η γνωμοδότηση αυτή εκκρεμεί», σχολιάζει.

Παράνομες επιχειρήσεις που αλλάζουν επωνυμία…σαν τα πουκάμισα 

Την ίδια στιγμή καταγγέλλεται ότι οι παράνομες επιχειρήσεις αλλάζουν επωνυμία και όλα τα σχετικά έγγραφα (Γ.Ε.ΜΗ) μέσα σε ένα 24ωρο και συνεχίζουν ακάθεκτες την παράνομη αλλά και επικίνδυνη δραστηριότητά τους -και μάλιστα στην ίδια διεύθυνση και στις ίδιες εγκαταστάσεις!- εξασφαλίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δεν φορολογούνται διότι δεν καταγράφονται σε κανέναν φορολογικό μηχανισμό. Παράλληλα θέτουν σε κίνδυνο τους πελάτες τους που σπεύδουν να πραγματοποιήσουν θεραπείες ομορφιάς με χαμηλό κόστος

«Καλοστημένο κύκλωμα που εξαπλώνεται μέρα με τη μέρα»
Οι γιατροί κάνουν λόγο για ένα καλοστημένο κύκλωμα που μέρα με τη μέρα εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο στη χώρα μας. «Ως Δερματολογική Εταιρεία έχουμε λάβει πάρα πολλές καταγγελίες και έχουμε ακολουθήσει την νομική οδό, προχωρώντας σε μηνύσεις και προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

Μπάρκης Ιωάννης Δερματολόγος

Το ερώτημα είναι πως  τελικά ότι δεν έχουμε αντιληφθεί το ποιος ελέγχει αυτούς τους μη ιατρικούς χώρους που λειτουργούν ως άτυπα «ιατρεία». Περιμένουμε από την Πολιτεία να δράσει και να ακολουθήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες και ελέγχους», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δερματολογικής Εταιρείας.

Παρέμβαση Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του για τα μπότοξ και τις αισθητικές επεμβάσεις που εκτελούνται από μη γιατρούς και μη εξειδικευμένο προσωπικό ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει: «Πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι τρίτοι, μη ιατροί, εκτελούν σε μη αδειοδοτημένους φορείς ΠΦΥ (ιατρεία) επεμβατικές ιατρικές πράξεις αισθητικής φύσεως όπως είναι η εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης (botox), η εφαρμογή δερματικών εμφυτευμάτων, νήματα ή άλλες ενέσιμες αισθητικές θεραπείες προσώπου ή σώματος, ενδεχόμενα με χρήση υλικών με αμφίβολη ποιότητα και άγνωστη προέλευση. Το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι ότι έχουν αυξηθεί οι αναφορές για παραμορφώσεις προσώπου ή άλλων μερών του σώματος, δυσμορφίες, νεκρώσεις, λοιμώξεις, αλλεργικές αντιδράσεις».

Διαφήμιση