Αρχική Special Topics Αράχωβα: Ανατροπή στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον Όλιβερ

Αράχωβα: Ανατροπή στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον Όλιβερ

Νέα διάσταση στις έρευνες που διεξάγονται στην Αράχωβα σχετικά με την κακοποίηση του χάσκι Όλιβερ δίνει δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίας Δημογλίδου, ότι “δεν έχει ξεκαθαρίσει αν το ζώο τραυματίστηκε από ανθρώπινο χέρι ή από άλλα ζώα”. Την ίδια στιγμή πολίτες διοργανώνουν συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή 10/12 στις 5μμ.

 

0
Όλιβερ Σύνταγμα διαμαρτυρία
Διαφήμιση

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση κακοποίησης και βασανισμού του χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα, μετά τις δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά, της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίας Δημογλίδου, ότι “δεν έχει ξεκαθαρίσει αν το ζώο τραυματίστηκε από ανθρώπινο χέρι ή από άλλα ζώα”. Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται ο σάλος και τα ερωτηματικά στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ενώ την Κυριακή 10/12 στις 5μμ διοργανώνεται μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα με αίτημα τη διαλεύκανση της υπόθεσης!

Σύνταξη: ecozen.gr

Ωστόσο, μια διαφορετικά διάσταση στην υπόθεση έδωσε το πρωί της Κυριακής η τοποθέτηση της Εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Αστυνόμου Β’  Κωνσταντίας Δημογλίδου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

Πιο αναλυτικά η κα Δημογλίδου (δείτε στο 1.16 του βίντεο που ακολουθεί) ανέφερε:

“Για να μην στιγματίζουμε την περιοχή, σε καμία περίπτωση και τους κατοίκους, η έρευνα μέχρι στιγμής δεν δείχνει, ούτε υπάρχει κάποιος ύποπτος από την περιοχή, και δεν υπάρχει γενικότερα ύποπτος τέλεσης τους συγκεκριμένου αδικήματος. Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν το ζώο τραυματίστηκε από ανθρώπινο χέρι ή από άλλα ζώα. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να γίνονται αυτά τα σχόλια για τους κατοίκους  της περιοχής”.

ΕΛΑΣ: Δεν προκύπτει ύποπτος από το βιντεοληπτικό υλικό

Σε άλλο σημείο η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε (στο 6. 40 του βίντεο)  Εγώ από τις συζητήσεις που έχω κάνει με τους συναδέλφους μου που βρίσκονται στην περιοχή και εξετάζουν το συγκεκριμένο θέμα, έχουν πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο και με τους κατοίκους, τους έχουν βοηθήσει αρκετά στις έρευνες, αλλά ξαναλέω δεν προκύπτει κάποιος ύποπτος και δεν προκύπτει μέχρι στιγμής από άνθρωπο, τουλάχιστον από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουμε εμείς στα χέρια μας κακοποίηση του συγκεκριμένου ζώου. Ξεκαθαρίζω, από το βιντεοληπτικό υλικό και από τις καταθέσεις των μαρτύρων. Φυσικά η έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε ασφαλή αποτελέσματα και να μάθουμε όλοι μας τι έγινε τελικά με αυτό το ζώο.

Ξεκάθαρη η κτηνίατρος ότι ο Όλιβερ βασανίστηκε από ανθρώπινο χέρι

Πάντως, οι δηλώσεις της εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ έρχονται σε σύγκρουση με το πόρισμα της κτηνιάτρου που είναι κατηγορηματική ότι ο Όλιβερ βασανίστηκε από ανθρώπινο χέρι

«Η κακοποίηση του Όλιβερ έγινε από ανθρώπινο παράγοντα» ανέφερε η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα που εξέτασε τον Όλιβερ στην Αράχωβα, τονίζοντας ότι τα σημάδια στη σορό του «δεν ήταν από αγριογούρουνα ή άλλα σκυλιά». Η Κλεονίκη Τόλα διαψεύδει όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες ότι ο σκύλος δεν κακοποιήθηκε και ότι η δεύτερη κτηνιατρική εξέταση στη σορό του Όλιβερ, διαψεύδει τη δική της.

Ειδικότερα, απαντώντας στα δημοσιεύματα που θέλουν να υπάρχει κόντρα μεταξύ των κτηνιάτρων για το αν ο Όλιβερ υπέστη κακοποίηση, η κυρία Τόλα μιλώντας στον ΣΚΑΪ «Δεκατιανοί», εξήγησε ότι δεν υπάρχει διγνωμία με τους συναδέλφους του δημοσίου.Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να επιζήσει το σκυλί. «Ήταν βασανισμός από ανθρώπινο παράγοντα. Δεν μπορεί κανένα ζώο να κάνει τέτοιες πράξεις. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση