Αρχική Special Topics AP: Φωτογραφίες-σοκ Ελλήνων για την κλιματική αλλαγή

AP: Φωτογραφίες-σοκ Ελλήνων για την κλιματική αλλαγή

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες του AP για το καταστροφικό αποτύπωμα της κλιματικής αλλαγής το 2023, ανάμεσά τους και φωτογραφίες των φωτογράφων Αχιλλέα Χήρα και Πέτρου Γιαννακούρη.

0
Κλιματική αλλαγή 2023, Αχιλλέας Χήρας, Αλεξανδρούπολη φωτιά
(AP Photo/Achilleas Chiras)
Διαφήμιση

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες του AP για το καταστροφικό αποτύπωμα της κλιματικής αλλαγής το 2023, και στον καμβά των γεγονότων περιλαμβάνονται και οι καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρόδο και στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 2023, μέσα από τον φωτογραφικό φακό των Πέτρου Γιαννακούρη και Αχιλλέα Χήρα, αντίστοιχα.

Σύνταξη: ecozen.gr

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associatend Press (AP) παρουσιάζει έναν φωτογραφικό απολογισμό των καταστροφών που συντάραξαν τον κόσμο το 2023, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και ανάμεσά τους φωτογραφία του Αχιλλέα Χήρα από την καταστροφική πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, όπου ξέσπασε η μεγαλύτερη φωτιά της Ευρώπης εδώ και δεκαετίες! Στις φωτογραφίες του AP ξεχωρίζει και φωτογραφία του Πέτρου Γιαννακούρη από την πύρινη λαίλαπα στη Ρόδο. 

YE Top Photos Climate Change 2023
Κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούν μια πυρκαγιά στο χωριό Άβαντας, κοντά στην Αλεξανδρούπολη, Ελλάδα, 21 Αυγούστου 2023. (AP Photo/Achilleas Chiras)

Τιμωρητική ζέστη που αιωρούνταν και παρέμενε πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο. Κατακλυσμιαίες πλημμύρες που παρέσυραν μεγάλες εκτάσεις γης και ζωής. Και πυρκαγιές που έκαιγαν μεγάλο μέρος του έτους, αφήνοντας πίσω τους καπνό και απανθρακωμένη γη”, περιγράφουν οι συντάκτες του αφιερώματος του Associatend Press (AP)

Οι φωτογράφοι του Associated Press σε όλο τον κόσμο απαθανάτισαν στιγμές το 2023 που αφηγούνται συλλογικά αυτή την ιστορία, την ιστορία ενός κόσμου που αλλάζει.

Ο απολογισμός των καταστροφών που προκάλεσε η κλιματική αλλαγή το 2023 μπορεί να καταμετρηθεί με αριθμούς – χιλιάδες άνθρωποι νεκροί, εκατομμύρια άλλοι που έχασαν δουλειές, σπίτια και ελπίδες, και δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που αποκόπηκαν από τις οικονομίες.

Αλλά οι αριθμοί δεν μπορούν να αντανακλούν τον τρόπο με τον οποίο βιώνεται η κλιματική αλλαγή – την ένταση, την ανασφάλεια και την ανισότητα που ζουν οι άνθρωποι στη Γη. Οι φωτογράφοι του Associated Press σε όλο τον κόσμο απαθανάτισαν στιγμές το 2023 που αφηγούνται συλλογικά αυτή την ιστορία, την ιστορία ενός κόσμου που αλλάζει.

Ρόδος, Πέτρος Γιαννακούσης
(AP Photo/Petros Giannakouris)

Ένα άτομο τρέχει για να αποφύγει τις φλόγες μιας πυρκαγιάς στο χωριό Γεννάδι, στο νησί της Ρόδου στο Αιγαίο Πέλαγος, στη νοτιοανατολική Ελλάδα, 25 Ιουλίου 2023. Αυτή είναι η περιγραφή του άρθρου για τη φωτογραφία του Πέτρου Γιαννακούρη.

Σεισμός διασώστες
(AP Photo/Ricardo Garcia Vilanova)

Διασώστες ανασύρουν τη σορό ατόμου που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια πλημμύρας στη Ντέρνα της Λιβύης, 15 Σεπτεμβρίου 2023.

AP Καναδάς σύννεφο πυρκαγιάς
(AP Photo/Seth Wenig)

Ένας άνδρας μιλάει στο τηλέφωνό του καθώς κοιτάζει μέσα από τον καπνό από τις πυρκαγιές στον Καναδά στη γέφυρα George Washington στο Fort Lee, N.J., 7 Ιουνίου 2023.

Αργεντινή νεκρά ψάρια
(AP Photo/Natacha Pisarenko)

Άνδρες ψαρεύουν ανάμεσα σε νεκρά ψάρια που επιπλέουν κοντά στην όχθη του ποταμού Salado κατά τη διάρκεια ξηρασίας στην επαρχία Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, 22 Ιανουαρίου 2023.

ΠΗΓΗ: AP

Διαφήμιση