Αρχική Special Topics Ουκρανία: Χτυπήσαμε ρωσικό πλοίο στην Φεοντόσια της Κριμαίας

Ουκρανία: Χτυπήσαμε ρωσικό πλοίο στην Φεοντόσια της Κριμαίας

 

Η Ουκρανία πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση στη Φεοντόσια της Κριμαίας, τα ξημερώματα της Τρίτης 26/12 με στόχο πλοίο που μετέφερε «ιρανικά πυρομαχικά».

0
ΕΚΡΗΞΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Διαφήμιση

 

Η Ουκρανία πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση στη Φεοντόσια της Κριμαίας, τα ξημερώματα της Τρίτης 26/12 με στόχο πλοίο που μετέφερε «ιρανικά πυρομαχικά». Την επίθεση επιβεβαίωσε ο διοικητής της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, αφού ο εγκατεστημένος από τη Ρωσία κυβερνήτης της Κριμαίας δήλωσε ότι η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στην περιοχή του λιμανιού της πόλης.

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο διοικητής της πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας, Μίκολα Ολεστσούκ, δήλωσε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, χωρίς να παράσχει στοιχεία, ότι η επίθεση κατέστρεψε ένα μεγάλο πλοίο του ρωσικού ναυτικού, το αποβατικό πλοίο Novocherkask.

“Και ο στόλος της Ρωσίας γίνεται όλο και μικρότερος! Ευχαριστούμε τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας και όλους τους εμπλεκόμενους για το φιλέτο!”, δήλωσε ο Ολεστσούκ.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας ανακοίνωσε  πως καταστράφηκε αποβατικό σκάφος του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο, κατά πληροφορίες του Κιέβου, μετέφερε drones ιρανικού σχεδιασμού, όπλο επιλογής των ρωσικών δυνάμεων στον πόλεμο, εξαπολύοντας πυραυλικό πλήγμα στο λιμάνι Φεοντόσια, στη χερσόνησο της Κριμαίας.

«Το μεγάλο αποβατικό Ναβατσερκάσκ» ήταν το πλοίο που «καταστράφηκε» από «πιλότους της πολεμικής αεροπορίας», ανέφερε ο Μικόλα Όλεστσουκ μέσω Telegram, ευχαριστώντας τους άνδρες του για την «εξαίρετη δουλειά» τους και εκφράζοντας ικανοποίηση διότι ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας γίνεται «ολοένα μικρότερος».

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανέφερε εξάλλου πως «λέγεται» ότι το αποβατικό μετέφερε  drones τύπου «Shahed», που εξαπολύει μαζικά η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας. Νωρίτερα την Τρίτη, ο Σεργκέι Αξιόνοφ, ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης της Κριμαίας, δήλωσε μόνο ότι η ουκρανική επίθεση οδήγησε σε πυρκαγιά στην περιοχή του λιμανιού της πόλης, η οποία περιορίστηκε αμέσως.

“Όλες οι σχετικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο”, δήλωσε τις πρώτες ώρες ο Aksyonov στο Telegram. “Οι κάτοικοι αρκετών σπιτιών θα απομακρυνθούν”, προειδοποίησε, κάτι που κράτησε για κάποιες ώρες.

Πλάνα που αναρτήθηκαν σε διάφορα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία στο Telegram έδειχναν ισχυρές εκρήξεις και πυρκαγιές πάνω από την περιοχή του λιμανιού.

ρωσικό πλοίο
Το αποβατικό ρωσικό πλοίο Novocherkask που έγινε στόχος των Ουκρανών.

Πληροφορίες ουκρανικών ΜΜΕ, ιδίως της ψηφιακής έκδοσης της εφημερίδας Ουκραΐνσκα Πράβντα, αναφέρουν ότι στόχος του πλήγματος ήταν πλοίο που μετέφερε «ιρανικά πυρομαχικά».

Δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες ώρες της Τρίτης πάνω από την πόλη Φεοντόσια της Κριμαίας στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, ανέφεραν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Πλάνα που αναρτήθηκαν σε διάφορα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία στο Telegram σε σχέση με την επίθεση που πραγματοποίησε η Ουκρανία σε πλοίο στη Φεοντόσια, έδειχναν ισχυρές εκρήξεις και φωτιές πάνω από μια λιμενική περιοχή. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις αναφορές. Δεν υπήρξε άμεση επίσημη ενημέρωση από τη Ρωσία.

Ukrainian soldiers mark Christmas Day near the frontline in eastern Ukraine
Ουκρανοί στρατιώτες τραγουδούν κατά τη διάρκεια μιας χριστουγεννιάτικης λειτουργίας κοντά στη γραμμή του μετώπου στην περιοχή του Ντονέτσκ, ανήμερα των Χριστουγέννων 2023. REUTERS/Thomas Peter

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία σε μια κίνηση που καταδικάστηκε ευρέ

Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν συχνά υπερβάλει στις απώλειες που ισχυρίζονται ότι προκάλεσαν η μία στην άλλη στον 22μηνο πόλεμο, ενώ υποτίμησαν τις δικές τους απώλειες σε θύματα και εξοπλισμό.

ΠΗΓΕΣ:Tass, Reuters, pravda.com.ua

Διαφήμιση