Αρχική Special Topics Τα ιδανικά φυτά για θετική ενέργεια στο σπίτι σας-Τι λέει το Feng...

Τα ιδανικά φυτά για θετική ενέργεια στο σπίτι σας-Τι λέει το Feng Shui

Η είσοδος αποτελεί και τη “βιτρίνα” της κατοικίας, αφού, προϊδεάζει και προδίδει το στυλ της διακόσμησης του σπιτιού αλλά και εκείνου που διαμένει μέσα σε αυτό.

0
studiomcgee northridge 121 (1)
Διαφήμιση

 

Είναι σημαντικό λοιπόν η είσοδος του σπιτιού να διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που “ικανοποιούν” το μάτι τόσο των επισκεπτών όσο και του ίδιου του ιδιοκτήτη, χαρίζοντάς τους την αίσθηση της άνεσης και της οικειότητας ενός χώρου στυλάτου και όμορφου! Σε αυτό το σημείο τα φυτά μπορούν να παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο και να γεμίσουν με θετική ενέργεια ένα χώρο, καθώς οι άνθρωποι αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης και αντιστρόφως, παρά το γεγονός ότι ο αστικός τρόπος ζωής μας έχει απομακρύνει σταδιακά από αυτήν.

Έτσι οι γλάστρες με κάποια συγκεκριμένα φυτά μπορούν να αποτελέσουν μία ευχάριστη “πινελιά”, προσδίδοντας στο χώρο θετική ενέργεια και φρεσκάδα!

Δείτε παρακάτω τα houseplants που θεωρούνται κατάλληλα σύμφωνα με το Feng Shui κατάλληλα για την είσοδο του σπιτιού σας, χαρίζοντας θετική ενέργεια στον χώρο σας!

1. Bonsai

design-anthology-2023-02qa-songwoohunbystudioeccentricseoul-songwoohun-006.jpg

Μια γλάστρα bonsai στο σπίτι είναι σύμβολο καλής τύχης και οικονομικής ευημερίας. Συνηθίζεται να την εντάσσουν σε χώρους γραφείου ή σε οποιαδήποτε άλλη γωνία, όπως στην είσοδο στην προκειμένη περίπτωση. Μάλιστα, για πιο statement χαρακτήρα, επιλέξτε ένα μεγάλο bonsai που θα πρωταγωνιστήσει στον χώρο σας. Bonus, είναι μια ωραία επιλογή για εσάς που προτιμάτε τις μινιμαλιστικές γραμμές στη διακόσμηση.


2. Σπαθίφυλλο

entypwsiako-spathifyllo-saloni-glastra.jpg

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυτά για το σπίτι, που μπορεί να κοσμήσει υπέροχα την είσοδο. Είναι ένα indoor plant με εντυπωσιακά λευκά λουλούδια που δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση με το σκούρο πράσινο των φύλλων του. Επιπλέον, κάτι που θα σας συναρπάσει είναι πως το συγκεκριμένο φυτό έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τον αέρα από ατμοσφαιρικούς ρύπους και τοξικές ουσίες.


3. Ευκάλυπτος

e590ebdf588c836da486cc97cbfa23dd.jpg

Διακρίνεται για το αναζωογονητικό του άρωμα, αλλά και τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Πέρα, όμως, τα συγκεκριμένα γνωρίσματά του, ο ευκάλυπτος φέρνει αφθονία και θετική ενέργεια στον χώρο σας. Στο Feng Shui πιστεύεται ότι προσελκύει τον πλούτο και την ευημερία, καθιστώντας το μια εξαιρετική προσθήκη για την είσοδο ενός σπιτιού – και όχι μόνο.


4. Bamboo

ml-harris-bamboo-56a2e21a5f9b58b7d0cf7fe4.jpg

Το bamboo, πέρα από ένα πανέμορφο, exotic φυτό, είναι και σύμβολο καλής τύχης σύμφωνα με το Feng Shui. Εάν θέλετε, λοιπόν, τοποθετήστε τις δεσμίδες του φυτού με κατεύθυνση προς την ανατολή. Εάν πάλι θέλετε η τύχη να ευνοήσει τα οικονομικά σας, τότε βάλτε το bamboo νοτιοανατολικά, ανάλογα φυσικά και με την κατεύθυνση της εισόδου σας. Επιπλέον, φροντίστε να μην το τοποθετήσετε στο πάτωμα, αλλά πάντα σε κάποιο ψηλό σημείο.


5. Ορχιδέα

b1bda08ab4a1851c21f9575332c91207.jpg

Η ορχιδέα τη μοναδική ικανότητα να φέρνει τύχη κι ευημερία στα ερωτικά σας. Συγκεκριμένα, ενισχύει το δέσιμο στις υπάρχουσες σχέσεις, ενώ αυξάνει την πιθανότητα να βρείτε την πραγματική αγάπη. Μπορεί να απαιτεί αρκετή φροντίδα, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο να προσθέσετε τουλάχιστον μια γλάστρα στην είσοδό σας.


6. Παχίρα

largebraidedmoneytreewithmid-centuryceramicpotandwoodstand.jpg

Η παχίρα ονομάζεται και αλλιώς “money tree” και μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό, καθώς λέγεται ότι φέρνει πλούτο και ευημερία σε αυτούς που διακοσμούν το σπίτι τους με αυτό το φυτό. Εάν το επιλέξετε για τον χώρο σας, φροντίστε να το τοποθετήσετε νοτιοδυτικά, ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις θετικές επιδράσεις του. Μάλιστα, είναι κι εξαιρετικά όμορφο, με τον κορμό του να σχηματίζει πλεξούδα.


7. Φίκος

at-archive-824dc6a67b68de25c9c6b3816fb2ad2c0538ebe1.jpg

Ο φίκος συμβάλλει στην προώθηση της ροής θετικής ενέργειας μέσα στο σπίτι, ενώ είναι πολύ χαρακτηριστικός εξαιτίας των μεγάλων φύλλων του, που έχουν σκούρα πράσινη απόχρωση. Αυτά που χρειάζεται είναι αρκετά συχνό πότισμα, καθώς και μπόλικο φως ώστε να αναπτυχθεί καλύτερα και να αντέξει περισσότερο στον χρόνο. Γι’ αυτό, επιλέξτε τον καλύτερα εσείς που έχετε φωτεινή είσοδο ή εναλλακτικά τοποθετήστε τον σε κάποιο άλλο σημείο μέσα στο σπίτι.

Πηγή: glow.gr

Διαφήμιση