Αρχική Special Topics Βόρειο Σέλας: Μάγεψε στη Θεσσαλονίκη- Καθηλώνει στη Φιλανδία!

Βόρειο Σέλας: Μάγεψε στη Θεσσαλονίκη- Καθηλώνει στη Φιλανδία!

0
vorio selas 4
Διαφήμιση

Αφού κατάφερε να μας “μαγέψει” το σκηνικό από το Βόρειο Σέλας στη Βόρεια Ελλάδα, σκεφτείτε τί εικόνες χάρισε στη Βόρεια Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Φιλανδία, που οι φωτογραφίες “καθηλώνουν” τα μάτια των τυχερών που απόλαυσαν το θέαμα!

Οι εικόνες από τη Φιλανδία με το Βόρειο Σέλας να φωτίζει τον ουρανό της χώρας είναι μαγευτικές, ενώ απόψε το βράδυ Τετάρτη 8 Νοεμβρίου αναμένεται να είναι το φαινόμενο ακόμη πιο έντονο και συνάμα φαντασμαγορικό.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, γεωμαγνητικές καταιγίδες αναμένεται να προκαλέσουν παρόμοια γεγονότα μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Το φαινόμενο έγινε αντιληπτό χθες το βράδυ στην Ευρώπη ήταν εξαιρετικών διαστάσεων ενώ σοκ και δέος προκαλούν οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από τη Φινλανδία.

Sebastian Sainio

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη8 Νοεμβρίου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να συμβεί η πιο ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα.

Sebastian Sainio

Το Βόρειο Σέλας έχει εμφανιστεί ξανά στην Ελλάδα πριν 20 χρόνια

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, σχολιάζοντας το, επισήμανε ότι δεν πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο. Όπως είναι ήδη γνωστό εμφανίζεται στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη, όπως τον βόρειο πόλο και Σκανδιναβία, ενώ στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί κάποιες φορές.

«Τελευταία φορά στην Ελλάδα εμφανίστηκε το 2003, το είχε καταγράψει κάποιος αστροφωτογράφος από την Εύβοια. Πιθανόν να είχε εμφανιστεί και το 2001. Αναφορές ότι είχε φανεί στη χώρα έγιναν και το 1940 και το 1870. Τα τελευταία 150 χρόνια έχει εμφανιστεί περίπου 10 με 12 φορές», αποκάλυψε ο κ. Γιαννόπουλος.

Μάλιστα το φαινόμενο εμφανίζεται και σε άλλους πλανήτες όπου υπάρχει ατμόσφαιρα.

vorio-selas-3.jpg
Sebastian Sainio
Διαφήμιση