Αρχική Special Topics Κακοκαιρία Bettina: Βαρύς χειμώνας ξημέρωσε στη Ελλάδα (Βίντεο)

Κακοκαιρία Bettina: Βαρύς χειμώνας ξημέρωσε στη Ελλάδα (Βίντεο)

Τo φαινόμενο Βettina ήρθε ξαφνικά παίρνοντας τη σκυτάλη απο τον Oliver και ο χειμώνας  …ξύπνησε φέρνοντας μαζί του προβλήματα!

0
Καβάλα καταιγίδα Bettina
Πηγή: meteo24news.gr
Διαφήμιση

Η κακοκαιρία Bettina έχει δείξει το πρόσωπό της σε όλη τη χώρα και ο χειμώνας είναι  πλέον γεγονός με όλα τα χαρακτηριστικά του!

Σύνταξη: ecozen.gr

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, έντονοι άνεμοι και χιονοπτώσεις στα βόρεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης που προκάλεσε το φαινόμενο Bettina και δείχνει ότι ο χειμώνας έκανε έντονη την παρουσία του σε λολη τη χώρα! Προβλήματα στις συγκοινωνίες , μέχρι και εγκλωβισμό τρένου στις Αφίδνες, προκάλεσαν  οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας απο το απόγευμα του Σαββάτου 25/11.

Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ του Σαββάτου πρόβλημα δημιουργήθηκε και στο σιδηροδρομικό δίκτυο στην Αττική. Η αμαξοστοιχία IC 57  ακινητοποιήθηκε  μεταξύ Αφιδνών και Αγίου Στέφανου λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης εξαιτίας πτώσης δέντρου.. Οι επιβάτες ενημερώθηκαν οτι θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση.

Η αμαξοστοιχία IC 57 έχει ακινητοποιηθεί μεταξύ Αφιδνών και Αγίου Στέφανου λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης εξαιτίας πτώσης δέντρου. Αναμένεται σημαντική καθυστέρηση.

— Hellenic Train (@HellenicTrain) November 25, 2023

nbsp;

Χιόνι και ισχυροί άνεμοι στην Κοζάνη

Έντονη χιονόπτωση  καταγράφηκε  από το απόγευμα του Σαββάτου 25/11 στη Δυτική Μακεδονία, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και μέσα στην πόλη της Κοζάνης και στη Φλώρινα. Την ίδια ώρα ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση και τα εκχιονίστηκα μηχανήματα επιχειρούν προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.ΔΕΊΤΕ ΕΔΏ

Σύμφωνα με το Forecast Weather προβλήματα παρουσιάστηκαν στον αυτοκινητόδρομο Κοζάνης – Πτολεμαΐδας καθώς αυτοκίνητα αποκλείστηκαν στο δρόμο.

Οι ισχυροί νοτιάδες έπνιξαν την Τήνο

Η κακοκαιρία με τους έντονους νοτιάδες στην Τήνο προκάλεσε ζημιά στον οικίσκο του υδατοδρομίου που βρίσκεται στην χερσαία ζώνη του λιμένα. Ο οικίσκος έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές και έχει καταστραφεί εν μέρει, όπως προκύπτει και απο τις εικόνες του Παναγιώτη Μπουζαλάκου για το tinostoday

Έντονες χιονοπτώσεις  προκάλεσε η Bettina και ξέσπασαν από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 25/11 στην Πέλλα, όπου ο χειμώνας έδειξε τα δόντια του! Αποτέλεσμα της χιονόπτωσης ήταν να αποκλειστεί ένα τουριστικό λεωφορείο με 42 επιβάτες  που προέρχονταν απο τη Λιβαδειά και να βγουν τα εκχιονιστικά για να τους ανοίξουν τον δρόμο. Σχετική ανάρτηαση έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Ιορδάνης Τζαμτζής, κάνοντας γνωστό ότι ήταν αποτελεσματική η διαδικασία απεγκλωβισμού των επιβατών. Μάλιστα, μεταφέρθηκαν στον Νέο Άγιο Αθανάσιο και από εκεί  στο Λουτράκι Πέλλας.

Το λεωφορείο με 42 επιβάτες παρέμεινε εγκλωβισμένο περίπου μιάμιση ώρα, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν. Ήδη στο σημείο βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Έδεσσας.

Η κακοκαιρία έδωσε…τροφή για πολλές αναρτήσεις στα  social media

Οι εικόνες όπου δεν υπήρχαν σοβαρά προβλήματα ήταν μαγευτικές

&

nbsp;

Απαγόρευση απόπλου

Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν αρκετά δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, λόγω ισχυρών ανέμων, που σύμφωνα με την ΕΜΥ σε πολλές θαλάσσιες περιοχές αναμένεται να φθάσουν κατα τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων «Βενιζέλος» και «Κρήτη 2» για Χανιά και Ηράκλειο αντίστοιχα.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται προς το παρόν μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο. Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις πορθμειακές γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος, Ρίο-Αντίρριο και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν την Κυριακή 26/11 καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Διαφήμιση