Αρχική Special Topics Αίτνα: Μαγική λάβα στις χιονισμένες πλαγιές (Βίντεο)

Αίτνα: Μαγική λάβα στις χιονισμένες πλαγιές (Βίντεο)

Η Αίτνα ένα απο τα μεγαλύτερα και ψηλότερα ενεργά ηφαίστειο στην Ευρώπη και ένα απο τα πιο ενεργά στον κόσμο εξερράγη και η λάβα στις χιονισμένς πλαγιές δημιούργησε κινηματογραφικές εικόνες

0
Αίτνα έκρηξη χιονισμένο τοπίο
Πηγή: Reuters
Διαφήμιση

Η Αίτνα είναι σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα και συναρπαστικά ηφαίστεια στον κόσμο και εξερράγη ξανά ενώ αυτή τη φορά η λάβα στις χιονισμένες πλαγιές δημιούργησε ένα μοναδικό θέαμα που έχει κάνει το γύρο του κόσμου!

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Αίτνα που με τη λάβα της δημιούργησε έναν μοναδικό πίνακα -δημιούργημα της φύσης, είναι το σημαντικότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, ξεπερνά τα 3300 μέτρα σε ύψος και δεσπόζει στη Σικελία και τη Μεσόγειο Θάλασσα με το τεράστιο οικοδόμημά της.

Αίτνα χιόνι έκρηξη

Μια σημαντική ροή λάβας ήταν εμφανής στον ορίζοντα της Σικελίας, προερχόμενη από έναν νοτιοανατολικό κρατήρα του ψηλότερου και πιο ενεργού ηφαιστείου της Ευρώπης.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας του Αστεροσκοπείου της Αίτνας εξέδωσε συναγερμό για τις πτήσεις, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, προσθέτοντας ότι το διεθνές αεροδρόμιο Vincenzo Bellini στην Κατάνια παρέμεινε ανεπηρέαστο από την ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης. η Αίτνα εξερράγη ξανά, αλλά αυτή τη φορά η εικόνα που πρόσφερε η λάβα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Ο λόγος είναι ότι η Αίτνα είναι χιονισμένη και το ψηλότερο ηφαίστειο της Ευρώπης χαρίζει μαγικές εικόνες με τη λάβα να ρέει στις χιονισμένες πλαγιές.

Ήδη έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τις πτήσεις αλλά το διεθνές αεροδρόμιο Vincenzo Bellini στην Κατάνια δεν επηρεάζεται από την ηφαιστειακή δραστηριότητα, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Τελευταία φορά που είχε εκραγεί η Αίτνα ήταν τον Αύγουστο, με την στάχτη, τότε να εμποδίζει τόσο πού οι Αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν το αεροδρόμιο της Κατάνιας για λόγους ασφαλείας.

Βρυχάται το ηφαίστειο στην Αίτνα της Ανατολικής Σικελίας με τις εικόνες να είναι εντυπωσιακές.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένα «σιντριβάνι λάβας» στον νοτιοανατολικό κρατήρα της Αίτνας και να ενταθεί η ηφαιστειακή δραστηριότητα στην ανατολική Σικελία.

Το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ευρώπης εκρήγνυται, μια τεράστια στήλη καπνού ύψους περίπου 4.500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας τα ξημερώματα της Δευτέρας (12 Νοεμβρίου) στην Αίτνα στην Ιταλία. Τον Αύγουστο, η δραστηριότητά της ανέστειλε τις εργασίες στο αεροδρόμιο της Κατάνια.

&nb

Διαφήμιση