Αρχική Ειδήσεις 48ωρη κακοκαιρία: Θρίλερ στην Αίγινα-Βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας παντού (Βίντεο)

48ωρη κακοκαιρία: Θρίλερ στην Αίγινα-Βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας παντού (Βίντεο)

Η 48ωρη κακοκαιρία “εξπρές” ‘έδειξε τα … νύχια της προκαλώντας και ένα απίστευτο θρίλερ στο λιμάνι της Αίγινας όπου επί μια ώρα επιχειρούσε να δέσει ο “Αχαιός” το φέρρυ μποτ της γραμμής.

0
Αίγινα λιμάνι κύματα Αχαιός
Διαφήμιση

Η 48ωρη κακοκαιρία που ενέσκηψε στη χώρα σταδιακά από το βράδυ της Παρασκευής προκάλεσε ένα απίστευτο θρίλερ στο λιμάνι της Αίγινας  από την αγωνιώδη προσπάθεια  του πλοίου Αχαιός να δέσει στο λιμάνι ενώ “χτυπιέται”  από θυελλώδεις ανέμους!

Σύνταξη:ecozen.gr

Για πάνω από μια ώρα, ο “Αχαιός”, το φέρρυ μποτ της γραμμής, προσπαθεί αγωνιωδώς να δέσει στο Λιμάνι της Αίγινας. Βίντεο του Ανέστη Κορνέζου που ανέβασε το Piraeus press απαθανατίζει την αγωνιώδη προσπάθεια του φέρρυ μποτ Αχαιός να δέσει στο Λιμάνι της Αίγινας, την ώρα που χτυπιέται από θυελλώδεις ανέμους.

Μάλιστα μέσα στο πλοίο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση όταν έσπασαν τζάμια από τη μανία με την οποία το χτυπούσαν τα κύματα.

Η 48ωρη κακοκαιρία εξπρές πλήττει και την Αττική, καθώς και τα νησιά του Αργοσαρωνικού από νωρίς το πρωί, μάλιστα κάποια από τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό δεν πραγματοποιούνται, καθώς επικράτησαν θυελλώδεις άνεμοι.

Απότομη είναι η αλλαγή  του καιρού και στη Θεσσαλονίκη με το κρύο και τους ανέμους να έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Οι άνεμοι που πνέουν στο Θερμαϊκό κόλπο φτάνουν τα 9 μποφόρ, κάτι που δημιούργησε προβλήματα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, καθώς ήδη καταγράφηκαν 10 πτώσεις δέντρων, τρεις εκ των οποίων σε οχήματα, προκαλώντας υλικές ζημίες.

Δείτε την εντυπωσιακή εικόνα από τους θυελλώδεις ανέμους στον Θερμαικό

Τα πρώτα χιόνια

Την ίδια ώρα, τα πρώτα χιόνια για τον φετινό χειμώνα έπεσαν το βράδυ της Παρασκευής στο Νυμφαίο. Το χιόνι στρώθηκε στις οροφές των σπιτιών, στους δρόμους και στις πλατείες, δημιουργώντας ένα πανέμορφο τοπίο.

Νυμφαίο χιόνια Νοέμβριος 2023
Φωτογραφίες Μιχάλης Γιώβης

Στα λευκά έχουν ντυθεί από τα ξημερώματα Νυμφαίο και Πισοδέρι Φλώρινας αλλά και άλλα ορεινά σημεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε εικόνα από το πρώτο χιόνι και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πισοδερίου-Βίγλα!!!…

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ  ΚΥΡΙΑΚΗ 19-11-2023 
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες, βαθμιαία όμως ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί.

Νυμαίο Φώτο Μ. Τσίρλης
Νυμφαίο, Φώτο Μ. Τσίρλης Πηγή: e-ptolemeos.gr

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες. Συγκεκριμένα στα βόρεια θα κυμανθεί από -03 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα από 05 έως 17 και στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα από 11 εως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ  20-11-2023
Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα και μόνο τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί και από τις βραδινές ώρες νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Πηγές: Weather News Greece, e-ptolemeos.gr

Διαφήμιση