Αρχική Ειδήσεις Ισραήλ: Κάλεσε τους πολίτες του να εγκαταλείψουν την Τουρκία

Ισραήλ: Κάλεσε τους πολίτες του να εγκαταλείψουν την Τουρκία

0
Νετανιάχου Ισραήλ
Διαφήμιση

“Εχθρικό” έδαφος θεωρείται πλέον η Τουρκία για τους ισραηλινούς πολίτες, μετά και τις σαφείς αποστάσεις που έχει λάβει ο πρόεδρός της Ταγίπ Εντογάν, ο οποίος με δηλώσεις του έκανε λόγο για “κτηνωδία”, κατηγορώντας ευθέως το Ισραήλ για τη στάση έναντι των Παλαιστινίων αμάχων.

Το “ποτήρι” για τον πρόεδρο της Τουρκίας ξεχείλισε μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα, προκαλώντας το θάνατο εκατοντάδων αμάχων. Αν και το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ρίχνοντας την “μπάλα” στη Χαμάς ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε ευθέως το εβραϊκό κράτος, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει!

Υπό τις συνθήκες αυτές, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ κάλεσε όλους τους Ισραηλινούς να εγκαταλείψουν την Τουρκία, ανεβάζοντάς την ταξιδιωτική προειδοποίηση γι αυτήν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο κινδύνου.

Η ανακοίνωση από το Τελ Αβίβ έγινε γνωστή αργά το βράδυ της Τρίτης και ενώ ο Ρετζέπ Ερντογάν καλούσε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει για να σταματήσει η «άνευ προηγουμένου κτηνωδία» όπως χαρακτήρισε τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα.
Πλέον οι σχέσεις των δυο χωρών φαίνεται να κινούνται σε τεντωμένο σκοινί, αφήνοντας πίσω τους την πάλαι ποτέ περίοδο συνεργασιών και το κλίμα αλληλοκατατανόησης.
Διαφήμιση