Αρχική Ειδήσεις ΕΦΕΤ: Αποσύρει λόγω σαλμονέλας κατεψυγμένο κεμπάπ

ΕΦΕΤ: Αποσύρει λόγω σαλμονέλας κατεψυγμένο κεμπάπ

0
ΕΦΕΤ
Διαφήμιση

Στην άμεση ανάκληση κατεψυγμένου προϊόντος κοτόπουλου-κεμπάπ λόγω εντοπισμού σαλμονέλας προχωράει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ο ΕΦΕΤ έδωσε εντολή να αποσυρθούν άμεσα όλες οι ποσότητες της συγκεκριμένης παρτίδας από τα σημεία διανομής, καθώς διαπίστωσε μετά δειγματοληπτικό έλεγχο την παρουσία σαλμονέλας.

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία, στην επιχείρηση «ΚΡΕΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΔΑΒΟΥΤΗΣ ΑΕ» στην οδό Εργασίας 15 & Παναγούλη, στην Νέα Ιωνία Αττικής του προϊόντος: «Κεμπάπ κοτόπουλοΜπιφτέκι κοτόπουλο  (τύπου κεμπάπ) κατεψυγμένο» βάρος: 600 g, αριθ. παρτίδας: L 14223, ημ. ανάλωσης έως: 22.05.2024.

προιον

Μετά από την εργαστηριακή εξέταση του ανωτέρω δείγματος από το Τμήμα Υγιεινής Τροφίμων της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών, διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι, ενώ καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Διαφήμιση