Αρχική Ειδήσεις ΕΦΕΤ:Ανάκληση συσκευασίας με σουτζουκάκια λόγω σαλμονέλας

ΕΦΕΤ:Ανάκληση συσκευασίας με σουτζουκάκια λόγω σαλμονέλας

Σαλμονέλα σε συσκευασία με κατεψυγμένα σουτζουκάκια εντόπισαν οι μηχανισμοί του Ενιαίου Φορά Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ανακαλώντας άμεσα όλη την παρτίδα. 

0
ΕΦΕΤ
Διαφήμιση

Ο ΕΦΕΤ προχώρησε άμεσα στην ανάκληση της κυκλοφορίας όλης της παρτίδας, καλώντας τα νοικοκυριά που το έχουν προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένων παρασκευασμάτων κρέατος με τα στοιχεία: ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ/ΠΟΛΩΝΙΑ – Α 424 με ημερομηνία ανάλωσης 20-06-24 και ημερομηνία παραγωγής 21-06-23 που παράγονται από την εταιρεία με διακριτικό τίτλο «ΚΤΗΜΑ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ» (ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ).

Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο εργαστήριο της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται κατωτέρω), να μην το καταναλώσουν. Κηφισίας 124 & Ιατρίδου 2 11526 Αθήνα, Τηλ.: 213-2145800, Fax: 213-2145860, 2

efet kotopoulo

Σημειώνεται ότι προ ημερών ο ΕΦΕΤ είχε προχωρήσει στην άμεση ανάκληση παρτίδας κατεψυγμένου κοτόπουλου με πιπεριά λόγω ανίχνευσης σαλμονέλας( βλέπε φωτογραφία πάνω).

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλεια Τροφίμων” έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας κοτόπουλου, με τα στοιχεία: «ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΤΨ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΔΙΣΚΟΣ – Chico από φρέσκο κοτόπουλο» με ημερομηνία παραγωγής 24-01-2023 και ημερομηνία λήξης 24-01-2024, που παράγεται από την εταιρεία FOOD MASTER AEBE.

Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Διαφήμιση