Αρχική Ειδήσεις ΥΠΕΝ-Κρήτη: Με τρεις ΚΥΑ ενισχύεται η προστασία της βιοποικιλότητας σε Φαλάσαρνα, Μπάλο...

ΥΠΕΝ-Κρήτη: Με τρεις ΚΥΑ ενισχύεται η προστασία της βιοποικιλότητας σε Φαλάσαρνα, Μπάλο και Ελαφονήσι

0
μπαλος κρητη
Διαφήμιση

Ενισχύεται η προστασία της βιοποικιλότητας σε τρεις περιοχές στη Δυτική Κρήτη, με ισάριθμες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) του ΥΠΕΝ, που συνυπογράφουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς.

Ο λόγος συγκεκριμένα για ΚΥΑ που εξέδωσε το ΥΠΕΝ που αφορά στις περιοχές στα Φαλάσαρνα, την περιοχή Μπάλος – Γραμβούσα και Ελαφονήσι, όπου φιλοξενούνται μοναδικής αξίας οικοτόποι, καθώς και σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, τα οποία αποτελούν πολύτιμη κληρονομιά στην Κρήτη.

Κάθε μία από τις περιοχές οριοθετείται σε ζώνες, στις οποίες θεσμοθετούνται ειδικοί όροι, περιορισμοί και επιτρεπόμενες χρήσεις, ενώ ταυτόχρονα εγκρίνονται και ισάριθμα Σχέδια Δράσης, τα οποία για κάθε ένα από τα προστατευτέα οικοσυστήματα, περιλαμβάνουν διοικητικά και διαχειριστικά μέτρα, που διασφαλίζουν την αποτελεσματική προστασία της περιοχής και την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.

Για την παρακολούθηση και την εποπτεία της υλοποίησης του σχεδίου δράσης συστήνεται Ομάδα Παρακολούθησης, υπό το συντονισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παράλληλα, όλα τα παραπάνω λαμβάνονται υπόψη στην Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (Ε.Π.Μ.) Δυτικής Κρήτης, η οποία είναι αυτή την περίοδο σε δημόσια διαβούλευση και εκτιμάται ότι θα εγκριθεί κατά τους προσεχείς μήνες, μετά και την ενσωμάτωση των σχολίων της διαβούλευσης.

Διαφήμιση