Αρχική Ειδήσεις Πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ»: Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων

Πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ»: Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων

0
ενεργειακή αναβάθμιση
Διαφήμιση

Παρατείνεται μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, για την ένταξη των υποψήφιων δικαιούχων στο πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ», σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΕΝ

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ» αποσκοπεί στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του Δημόσιου τομέα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του προγράμματος (https://hlektra.gov.gr/home).

Επίκειται τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την εν λόγω παράταση.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, από πόρους του ιδίου και πόρους προερχόμενους από δανειακή σύμβαση μεταξύ αυτού και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς και από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Παρατείνεται έως 10/10 η προθεσμία υλοποίησης παρεμβάσεων από τους ωφελούμενους

Παράλληλα, παρατείνεται, με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη, έως και την Τρίτη 10 Οκτωβρίου του 2023, η προθεσμία που έχουν οι ωφελούμενοι για την υλοποίηση παρεμβάσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

 Η προηγούμενη παράταση ήταν η τελευταία που θα δινόταν (έως 15/9, με δυνατότητα επέκτασης έως 30/9 λόγω ανωτέρας βίας), βάσει και των δεσμεύσεων που υπάρχουν από τα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ 2014-2020 και Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας) του προγράμματος. Ωστόσο, λόγω των πρόσφατων φυσικών καταστροφών κρίθηκε αναγκαία η επέκταση της προθεσμίας έως τις 10.10.2023.

Διαφήμιση