Αρχική Ειδήσεις Στη “δίνη” της κακοκαιρίας Elias και πάλι ο Βόλος και Πήλιο-Στις επιχειρήσεις...

Στη “δίνη” της κακοκαιρίας Elias και πάλι ο Βόλος και Πήλιο-Στις επιχειρήσεις διάσωσης και ο στρατός

Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται από χθες και πάλι οι κάτοικοι σε Βόλο και Πήλιο, αφού μέσα στον ίδιο μήνα δέχονται για δεύτερη φορά τα χτυπήματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα · Η μόνη διαφορά είναι ότι το όνομα του καταστροφέα, αφού η κακοκαιρία Daniel έδωσε τη “σκυτάλη” στην κακοκαιρία Elias, προκειμένου να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο στον πολύπαθο Βόλο και το Πήλιο.

0
βολος πλημμυρα
H φωτογραφία που ανήρτησε στο Facebook το Forecast Weather Greece είναι από κεντρικό δρόμο του Βόλου. Ο όγκος των νερών είναι τόσο μεγάλος που έχουν σηκωθεί κύματα, κάνοντας την πόλη να μοιάζει με παραλία! «Δεν είναι κάποια παραλία ή από τυφώνα στο Μαϊάμι είναι κεντρικός δρόμος του Βόλο» αναγράφεται χαρακτηριστικά στη λεζάντα.
Διαφήμιση

Από χθες το απόγευμα στις 7.30, ο Βόλος έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ έχει διακοπεί και πάλι η υδροδότηση , με την Πυροσβεστική υπηρεσία να έχει λάβει περισσότερες από 1.200 κλήσεις για βοήθεια, καθώς είναι πολλά τα  προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία Elias. 

Οι τεράστιες ποσότητες νερού που έπεσαν στον Βόλο από την κακοκαιρία Elias προκάλεσαν την υπερχείλιση του χειμάρρου Κραυσίδωνα για δεύτερη φορά τις τελευταίες 20 ημέρες.

Ο χείμαρρος «έσπασε» αρχικά στην περιοχή Οξυγόνο, μετά την οδό Μακρυγιάννη αλλά και στη γέφυρα του ΟΣΕ, όπου ξήλωσε τις γραμμές, σχεδόν διέλυσε τη γέφυρα και κατέκλυσε την οδό Παπαδιαμάντη, τον Άγιο Παντελεήμονα, τα Παλαιά, το Παλαιό Λιμεναρχείο, τη Νεάπολη και τους Αγίους Αναργύρους. Στην οδό Ιερολοχιτών ξεριζώθηκε ένα μεγάλο δέντρο, έκλεισε ο δρόμος και η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη λόγω της πλημμύρας.

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και από έναν άλλο χείμαρρο στα ανατολικά του Βόλου, τον Άναυρο, που υπερχείλισε σε σημείο κοντά στην οδό Αγίου Δημητρίου και τα νερά κατέκλυσαν τις χαμηλότερες περιοχές της Νέας Δημητριάδας.

agria mitrousias1 1536x796

Στο “στόχαστρο” ο Βόλος από την κακοκαιρία Elias

Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί και το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, όπου πλημμύρισαν τα υπόγεια του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς και άλλοι χώροι του, ευτυχώς όχι τμήματα όπου νοσηλεύονται ασθενείς, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για την απάντληση των υδάτων.

Σοβαρά προβλήματα σημειώνονται και στον Περιφερειακό του Βόλου, όπου στην αερογέφυρα του Πανθεσσαλικού έχει κλείσει ο δρόμος, όπως και στο ύψος του Καραγάτς, από τις τεράστιες ποσότητες λάσπης, που έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ανοιχτό είναι το μεγάλο τούνελ του Περιφερειακού στην Γορίτσα, αλλά η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με μεγάλη προσοχή λόγω των ειδικών συνθηκών.

Αποκομμένη οδικά παραμένει όλη η περιοχή προς Αγριά, Άνω και Κατω Λεχώνια και όλο το Νότιο Πήλιο λόγω ολικής καταστροφής του δρόμου από το ρέμα Ματσάγγου στην Αγριά.

Όλα τα προάστια του Βόλου με κατεύθυνση προς το παραλιακό Πήλιο έχουν αποκλειστεί λόγω των ρεμάτων που «κατέβασαν» στη θάλασσα χιλιάδες τόνους νερού και κατέστρεψαν δρόμους και κάθε είδους υποδομές.

volos plimmires 1 1024x459

Στην Αγριά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν καταστραφεί όλοι οι δρόμοι, πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει, επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο έχουν καταστραφεί, αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα, το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει υποστεί ζημιές. Ίδιο σκηνικό και στα Άνω και Κάτω Λεχώνια, όπως και στα Πλατανίδια. Έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο στην Παιδόπολη και στην Αγριά, ενώ δεν υπάρχει οδική σύνδεση με τον Βόλο, όπως επίσης και του Νότιου Πηλίου με την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Αντίστοιχες εικόνες και στα δυτικά προάστια του Βόλου, με καταστροφές στις Αλυκές, τα Πευκάκια, την Κριθαριά, τον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών και το Μάραθο.

Νωρίς το πρωί ήχησε στον Βόλο μήνυμα του 112 για να υπενθυμίσει στους κατοίκους ότι είναι σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος έκανε λόγο για καταστροφή του Νώε, διευκρίνισε ότι κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και αναρωτήθηκε «πού το είχε τόσο νερό ο Θεός».

Στις Αλυκές έσπασαν χείμαρροι και πολλά σπίτια πλημμύρισαν και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και οικιακός εξοπλισμός.

agria mitrousias2 1536x786

Καταστροφές έχουμε επίσης στη Μακρυνίτσα, η οποία είναι επίσης αποκλεισμένη οδικά.

Τέλος, τα τμήματα του αυτοκινητόδρομου Βόλου-Βελεστίνου που είχαν κλείσει όπως ο δρόμος προς Μικροθήβες, ξαναδόθηκαν στην κυκλοφορία ενώ τα σχολεία σε όλη την Μαγνησία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο.

Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας έχουν φτάσει δυνάμεις του Στρατού και συνδράμουν στις εκκλήσεις για βοήθεια, ενώ όλη η δύναμη της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών βρίσκεται στους δρόμους με μεγάλα οχήματα, βάρκες και μηχανήματα έργου της 1ης Στρατιάς και προσπαθούν, σε συνεργασία με δυνάμεις της πυροσβεστικής που έχουν καταφθάσει από όλη την Ελλάδα, να στηρίξουν μία κατεστραμμένη πόλη.

Στους δρόμους του Βόλου κυκλοφορούν πάρα πολλά στρατιωτικά οχήματα, ενώ στο λιμάνι βρίσκεται και το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «Ικαρία» για συνδρομή και παροχή βοήθειας εάν χρειαστεί.

 

Διαφήμιση