Αρχική Special Topics Elias: Νύχτα – εφιάλτης σε Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα-Κινδύνευσαν πολίτες, εκκενώθηκαν χωριά

Elias: Νύχτα – εφιάλτης σε Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα-Κινδύνευσαν πολίτες, εκκενώθηκαν χωριά

Το ακραίο φαινόμενο Elias, έχει μετατρέψει σε αδιανόητο εφιάλτη μια ακόμη νύχτα σε περιοχές της Θεσσαλίας, όπου δεκάδες χωριά εκκενώθηκαν! Σε πανικό βρίσκονται και οι κάτοικοι του Βόλου ενώ ο Δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους και να βρουν καταφύγιο σε ψηλά σημεία!

0
ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ELIAS/ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Λίγες εβδομάδες μετά τη βιβλική καταστροφή που προκάλεσε το καιρικό φαινόμενο Daniel, έναν νέο, εξίσου καταστροφικό φαινόμενο, ο Elias, ξαναζωντάνεψε τον εφιάλτη που ζουν οι πολύπαθοι κάτοικοι, με απρόβλεπτες συνέπειες.

ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ELIAS/ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)

Η νύχτα της Τετάρτης 27/9 μετατράπηκε σε νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, με ακραία, πρωτοφανή και πέρα από κάθε πρόβλεψη των μετεωρολόγων χαρακτηριστικά! Είναι ενδεικτική η δήλωση του Σάκη Αρναούτογλου ο οποίος ανέφερε ότι ουδέποτε έχει δει συνθήκες σαν αυτές που εκδηλώθηκαν στον Βόλο με πρωτοφανή ποσοστά νερού.

Πιο αναλυτικά, το βράδυ της Τετάρτης μήνυμα από το 112 εστάλη στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων. H Πολιτική Προστασία ενημέρωσε ότι «αν βρίσκεστε στις περιοχές Ανωχώρι, Κατωχώρι, Βασιλή, Υπέρεια. Μικρό Ευύδριο,  Μεγάλο Ευύδριο, Πυργάκια, Πολυνέρι και Σταυρό απομακρυνθείτε προς Φάρσαλα λόγω πλημμυρικών φαινομένων».  Σημειώνεται, ότι το Μεγάλο Ευύδριο και το Μικρό Ευύδριο, η Υπέρεια και ο οικισμός Πυργάκια εκκενώθηκαν προληπτικά περί τις 21:00.

Μήνυμα 112 εστάλη και σε όσους βρίσκονται στον Αμπελώνα Παλαμά στην Καρδίτσα λόγω της κακοκαιρίας Elias και του εφιάλτη που  καταστρέφει τα πάντα  στο πέρασμά του.

«Ενεργοποίηση 112. Αν βρίσκεστε στον οικισμό Αμπελώνα δήμου Παλαμά απομακρυνθείτε προς Ιτέα λόγω πλημμυρικών φαινομένων‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα.

Συναγερμός έχει σημάνει στον Βόλο, καθώς ο Κραυσίδωνας υπερχείλισε και «έσπασε» λόγω της κακοκαιρίας Elias, πλημμυρίζοντας σπίτια και παρασύροντας αυτοκίνητα.

Ο Κραυσίδωνας «έσπασε» στο ύψος της γέφυρας του ΟΣΕ και στο ύψος της οδού Ζάχου με Λόρδου Βύρωνος, με αποτέλεσμα τεράστιοι τόνοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί καθώς μετεωρολογικές προβλέψεις θέλουν την καταιγίδα να μην κοπάζει τις επόμενες ώρες.

ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ELIAS/ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)

Εγκλωβίστηκε στον Κραυσίδωνα δημοσιογράφος της ΕΡΤ 

Εγκλωβισμένη στον Κραυσίδωνα στον Βόλο έμεινε  η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Φρόσω Παύλου, μαζί με τον τεχνικό της, λόγω της κακοκαιρίας Elias. Η δημοσιογράφος ετοιμαζόταν να μεταδώσει ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.
Σε δηλώσεις της μάλιστα, στην ΕΡΤ είπε: «Είμαστε δίπλα από το ποτάμι που έσπασε και περιμένουμε μέσα στα σκοτάδια. Περιμένουμε με υπομονή να έρθουν να μας πάρουν. Είμαστε εγώ και ο τεχνικός».

Διαφήμιση