Αρχική Ειδήσεις “Πνίγηκε” η Καρδίτσα-Στις στέγες των σπιτιών εγκλωβισμένοι-Δραματικές στιγμές από την κακοκαιρία-Βίντεο

“Πνίγηκε” η Καρδίτσα-Στις στέγες των σπιτιών εγκλωβισμένοι-Δραματικές στιγμές από την κακοκαιρία-Βίντεο

Σε “λίμνη” μετατράπηκε το σύνολο σχεδόν των χωριών του κάμπου στην Καρδίτσα που βρίσκονται κάτω από το νερό από τη έντονη βροχόπτωση, ενώ τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

0
KAKOKAIRIA22 κακοκαιρια
Διαφήμιση

Σε πολλά χωριά η κακοκαιρία Daniel έδειξε το σκληρό της πρόσωπο στο δήμο Παλαμά  στην Καρδίτσα με τους ανθρώπους να  βρίσκονται πάνω σε στέγες ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια. Έχει ζητηθεί παρέμβαση από τις ένοπλες δυνάμεις, την ΕΜΑΚ, ενώ ζητούνται και ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

Πλημμυρισμένα είναι χωριά και στους δήμους Καρδίτσας, Σοφάδων και Μουζακίου. Ενδεικτική είναι η εικόνα από κτήριο στο Μουζάκι που έχει αναποδογυρίσει στο νερό.

κακοκαιρια καρδτσα

Δραματική η έκκληση κατοίκου του Παλαμά στην Καρδίτσα στην εκπομπή «Συνδέσεις». “Το νερό μέσα μια ώρα έχει ανέβει άλλα έξι σκαλιά. Είμαστε 20 άτομα, από αυτά τα10 είναι παιδιά ηλικίας 2 έως 12 ετών. Είμαστε σε γειτονικό σπίτι, το δικό μας το πήρε το νερό. Περιμένουμε βοήθεια, προσπαθούσαμε πολύ ώρα να επικοινωνήσουμε με το 112 τελικά τους βρήκαμε, είπαν ότι σημείωσαν το συμβάν Κι ειδοποίησαν την πυροσβεστική Λάρισας. Είναι πάρα πολλά σπίτια πλημμυρισμένα και υπάρχουν και ηλικιωμένοι (…) Οι περισσότεροι που έχουν πάει στα πιο ψηλά σπίτια. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να φύγουμε. Έχουμε εγκλωβιστεί (…) Αυτή τη στιγμή δεν βρέχει. Ανεβαίνουν όμως τα νερά, ανεβαίνει η στάθμη. Όταν ήρθαμε εμείς τέσσερις το πρωί ήταν στο ενάμισι μέτρο και τώρα έφτασε πάνω από δύο μέτρα, εδώ που είμαστε” είπε η κ. Ρίτα Μπαλαδήμα.

Συγκλονιστικό και το βίντεο όπου παιδιά με απομακρύνονται με σωσίβιο από σπίτι που έχει βυθιστεί στα νερά

Δραματική και η εικόνα που μεταφέρει ο κοινοτάρχης Βλοχού Παλαμά, Γιάννης Κούκας στην Κατδίτσα. “Βρεθήκαμε από τη μια στιγμή στην άλλη, χωρίς σπίτια, χωρίς τίποτα. Το νερό ήρθε με τέτοια ορμή.. προσπαθούμε να σωθούμε, δεν γινόταν τίποτα, το χωριό μου καταστράφηκε. Ο Βλοχός τελείωσε, ένα χωριό σβήνει από τον χάρτη, έτσι απλά. Τα σπίτια δεν φαίνονται, δεν υπάρχουν σπίτια, υπάρχουν πυραμίδες. Μόνο οι στέγες” λέει συγκλονισμένος σημειώνοντας ότι είναι σε μια εκκλησία, στο βουνό 90 άτομα συγκεντρωμένα εγκλωβισμένα, ενώ τονίζει πως από τον Ιανό και μετά δεν έχει γίνει καμιά οχύρωση παρά τα χρήματα που έπεσαν στο νομό.

Παρόμοια και η εικόνα που δίνει ο Γιάννης Κοντογιάννης, πρόεδρος κοινότητας Μεταμόρφωσης Καρδίτσας. “Τέτοιο πράγμα δεν έχουμε ξαναδεί. Γύρω στα 40 άτομα βρίσκονται στο κοινοτικό κατάστημα και έχω καλέσει την ΕΜΑΚ αλλά πού να τους πάει, αφού παντού τριγύρω μας γίνεται χαμός. Και εμείς είμαστε καμιά 20αριά άτομα πάνω στη γέφυρα, εγκλωβισμένοι, χωρίς φαγητό, χωρίς τίποτα, μούσκεμα. Έχουμε 3 άτομα σε ένα σπίτι, πάει κάποιος με βάρκα να τους βγάλει” λέει.

Η εικόνα στην πόλη της Καρδίτσας είναι καλύτερη, αλλά άρχισε να βρέχει και πάλι καταρρακτωδώς.

Διαφήμιση