Αρχική Special Topics Daniel στην Αττική: Κινδύνευσαν άνθρωποι στον Ευαγγελισμό, μηνύματα 112 σε Αττική και...

Daniel στην Αττική: Κινδύνευσαν άνθρωποι στον Ευαγγελισμό, μηνύματα 112 σε Αττική και Βόλο(Βίντεο)

Ο Daniel χτύπησε τη νύχτα  της Τετάρτης την Αττική, άνθρωποι κινδύνευσαν στο κέντρο της Αθήνας από ορμητικά νερά στο ύψος του μετρό Ευαγγελισμός, μηνύματα 112 καλούσαν τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, αλλά ουδείς επενέβη για να ακυρωθεί έγκαιρα μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ όπου είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί χιλιάδες νέοι κάτω από ισχυρή καταιγίδα και εκατοντάδες κεραυνούς! 

 

 

 

 

0
Ευαγγελισμός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Στην περιοχή του Ευαγγελισμού κινδύνεψαν άνθρωποι απο τα ορμητικά νερά ενω ο ομώνυμος σταθμός του μετρό πλημμύρισε πλημμύρισε κατά τη διάρκεια της καταιγίδας στο κέντρο της Αθήνας.
Διαφήμιση

 

Το ακραίο καιρικό φαινόμενο Daniel εκδηλώθηκε και στην Αττική σε βαθμό που μετά τις 20.35 μμ της Τετάρτης  ήχησε μήνυμα 112 που καλούσε τους πολίτες να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση! Την ίδια ώρα, δεν έχει τέλος το δράμα στο Βόλο καθώς μετά τις 9 το βράδυ στάλθηκε μήνυμα να εκκενωθεί ο  οικισμός Αγίας Βαρβάρας στον Αλμυρό Βόλου! Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε «Αν βρίσκεστε στις εργατικές κατοικίες Αγίας Βαρβάρας Αλμυρού απομακρυνθείτε προς το Δημαρχείο Αλμυρού λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύνταξη:ecozen.gr

Μήνυμα 112 στην Αττική
Το μήνυμα που εστάλη απο το 112 σε περιοχές της Αττικής το βράδυ της Τετάρτης 6/9

Νωρίτερα το απόγευμα, πολίτες κινδύνευσαν από ορμητικά νερά ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο ύψος του μετρό Ευαγγελισμός κατά τη διάρκεια ισχυρής καταιγίδας!

Σε ανάρτησή τους στο meteo.gr οι Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος ανέφεραν: “με διαδοχικά κύματα καταιγίδων επηρεάζει η κακοκαιρία Daniel την Αττική κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 06/09.

https://www.youtube.com/watch?v=5ly_bmEsc28&t=1s

Τοπικά ισχυρά φαινόμενα εκδηλώθηκαν τις πρωινές ώρες, ακολουθούμενα από ισχυρότερα γενικευμένα φαινόμενα τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες.  Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής από τα μεσάνυχτα (00:00) έως νωρίς το βράδυ (21:30) της Τετάρτης 06/09 σημειώθηκε στην Αίγινα με 136 mm, ενώ το ύψος βροχόπτωσης στην Αθήνα (Γκάζι) έφτασε τα 55 mm. Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των αθροιστικών βροχοπτώσεων έως τις 21:30, όπως αυτά καταγράφηκαν από 84 μετεωρολογικούς σταθμούς.

Ποτάμι η οδός Ηφαίστου στο #Μοναστηράκι στο κέντρο της Αθήνας.

Δεκάδες καταστήματα πλημμυρισμένα.

Χρόνια τώρα τα φρεάτια είναι βουλωμένα από τα σκουπίδια και κάδοι απορριμμάτων δεν υπάρχουν πουθενά στον δρόμο.#κακοκαιρια pic.twitter.com/TklTDT64WC

— Raz Ertsenian (@razertsenian) September 6, 2023

Δρόμοι πλημμύρισαν στην Καλλιθέα και τον Κολωνό, πολλοί δρόμοι στις Αχαρνές μετατράπηκαν σε πραγματικούς χειμάρρους!

Στη Βούλα υπήρξαν επίσης τεράστια προβλήματα και το ευτύχημα ήταν ότι τα φαινόμενα δεν είχαν τη διάρκεια των φαινομένων στο Βόλο!

Παρά τις συνθήκες αυτές κι ενώ όλη η χώρα παρακολουθεί αποσβολωμένη τα δραματικά γεγονότα στο Βόλο όπου τρείς άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και τρείς αγνοούνται εξαιτίας της Βιβλικής καταστροφής που  έχει διαλύσει την πόλη και τους παραθαλάσσιους δημοφιλείς οικισμούς, στο ΟΑΚΑ δεν υπήρξε ο φορέας εκείνος που θα επενέβαινε για να ακυρώσει  έγκαιρα τη συναυλία των Imagine Dragons στην οποία παραβρέθηκαν χιλιάδες νέοι!

Περιφέρεια, Αστυνομία, Δήμοι διοργανωτές, δεν ένιωσαν την ανάγκη να παρέμβουν παρά τον σάλο στα social media με εκατοντάδες αναρτήσεις με αίτημα την ακύρωση της συναυλίας καθώς υπήρχε φόβος να κινδυνέψουν οι θεατές είτε κατά τη διαδρομή προς το ΟΑΚΑ, είτε κατά  παραμονή αλλά και κατά την αποχώρησή τους. Άλλωστε απο το απόγευμα της Τρίτης και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπήρχε έντονη κεραυνική   δραστηριότητα και ισχυρές καταιγίδες ανά διαστήματα.

Άννα Βίσση συναυλία

Αντίστοιχα στο Ηρώδειο εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών ακυρώθηκε η μεγάλη συναυλία της Άννας Βίσση. Μάλιστα η δημοφιλής τραγουδίστρια σε ανάρτησή της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ήλπιζα μέχρι τώρα πως θα μπορούσε να γίνει η συναυλία εάν άνοιγε ο καιρός αλλά τα θέματα που δεν μας αφήνουν να γίνει ακόμα και σε αλλαγή του καιρού είναι τόσο η ασφάλεια των συντελεστών όσο και η δική σας, μιας και η Αθήνα σήμερα είναι δύσβατη!  Την ίδια στιγμή εκατοντάδες δρόμοι πλημμύριζαν στο κέντρο της Αθήνας, ενω και οι οδηγοί των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να μεταφέρουν με ασφάλεια το επιβατικό κοινό. Εν τω μεταξύ, δεν θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC-50/51, IC-52/53, IC-60/61 & 882/887 σύμφωνα με ενημέρωση της Ηellenic Train.
“Τα δρομολόγια αναστέλλονται λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων, της διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ Λειανοκλαδίου – Λάρισας, και των περιορισμών στις μετακινήσεις στην Εθνική Οδό. «Παρακολουθούμε το φαινόμενο και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο, όπως ανακοινώνονται από τις αρμόδιες αρχές, και θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση. Ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό για την κατανόηση. Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Hellenic Train.

Διαφήμιση