Αρχική Special Topics Daniel: Νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου στο Βόλο, με 1 νεκρό, 3 αγνοούμενους και...

Daniel: Νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου στο Βόλο, με 1 νεκρό, 3 αγνοούμενους και εκατοντάδες εγκλωβισμένους (Βίντεο)

Ο εφιάλτης των καταστροφικών πλημμυρών που επέβαλε ο Daniel, ξαγρυπνά τους κατοίκους στο Βόλο, που μετρούν, 1 νεκρό, 3 αγνοούμενους και εκατοντάδες εγκλωβισμένους.

 

0
Βόλος καταστροφική πλημμύρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαφήμιση

 

Το ακραίο όπως εξελίχθηκε φαινόμενο Daniel, άλλαξε με δραματικό τρόπο το Βόλο  που ζει επί ώρες στιγμές  Αποκάλυψης!

Σύνταξη:ecozen.gr

Ένας 50χρονος άνθρωπος νεκρός, τουλάχιστον 3 αγνοούνται και εκατοντάδες είναι εγκλωβισμένοι σε ορόφους ξενοδοχείων και  σπιτιών. Αρκετές ώρες μετά τον καταιγισμό ακραίων  καιρικών φαινομένων κάτοικοι και επισκέπτες που βρίσκοντας στο Βόλο  αδυνατούν να πιστέψουν ότι οι εφιαλτικές στιγμές που βιώνουν από το πρωί της Τρίτης αφορούν τον τόπο τους! 

Βόλος!!!!!!!!!!!!!!!!

Δείτε τη δραματική ανάρτηση του καθηγητή Αλέξανδρου Κατοστάρα ο οποίος καταγράφει χείμαρρο που προκάλεσε το φαινόμενο Daniel στην περιοχή Χόρτο που αποτελεί αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό στο Βόλο

;

Αξίζει να επισημανθεί οτι την εκκένωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής αποφάσισαν από κοινού ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, λόγω της κακοκαιρίας Daniel στο Βόλο. Η εκκένωση αφορά σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και σε πληρώματα ασθενοφόρων. Δεν υπήρχαν νοσηλευόμενοι στο Κέντρο Υγείας. Στόχος η προστασία των έξι εργαζομένων και δύο πληρωμάτων ΕΚΑΒ.

Για την απρόσκοπτη παροχή των ιατρικών υπηρεσιών δημιουργήθηκε  προσωρινή δομή στο δημαρχείο της Αργαλαστής σε συνεργασία με τον Δήμο, ενώ στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παρέμεινε πυροσβεστικό όχημα για την συνεχή άντληση των υδάτων. Μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης όλοι αναμένεται να επιστρέψουν με ασφάλεια στο Κέντρο Υγείας.

Οι εικόνες και τα βίντεο που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα είναι αποκαλυπτικές του μεγέθους της καταστροφής. Τουλάχιστον δύο σπίτια στο χωριό Χόρτο στο Πήλιο έχουν μετακινηθεί από τη θέση τους και έχουν καταλήξει μέσα στο ρέμα της περιοχής από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel στο Βόλο.

https://www.youtube.com/watch?v=kGZqrwm_4QE&t=31s

Στο μεταξύ αργά το βράδυ βρέθηκαν οι δύο από τις πέντε αγνοούμενους. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Αυστριακών που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της κακοκαιρίας.

Το ζευγάρι παρασύρθηκε από τα χειμαρρώδη νερά της κακοκαιρίας, από το σπίτι του στο νότιο Πήλιο, στην Ξινόβρυση. Μετά από μεγάλη προσπάθεια της ΕΜΑΚ το ζευγάρι βρέθηκε στην παραλία Ξινόβρυση και οι δυο τους είναι καλά στην υγεία τους.

Τα τέσσερα άτομα αγνοούνται στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, ενώ από το μεσημέρι αγνοείται ακόμα ένας άνδρας στον Βόλο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σε μια από τις πιο ισχυρές κακοκαιρίες που έχει βιώσει η χώρα μας εξελίσσεται η κακοκαιρία Daniel, με τα ημερήσια ύψης βροχής στην Κεντρική Ελλάδα να ξεπερνούν κατά πολύ προηγούμενα ρεκόρ, τουλάχιστον από το 2006. Οι πολύωρες ισχυρές βροχοπτώσεις στη Μαγνησία και στα παράλια της Λάρισας έχουν προκαλέσει τον θάνατο ενός ανθρώπου και σημαντικά προβλήματα στις υποδομές. Το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος βροχής μέχρι τις 20:45 καταγράφεται στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 754 mm*. Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής 644,7 mm είχε καταγραφεί στην Παλική Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια του Μεσογειακού Κυκλώνα Ιανού τον Σεπτέβριο 2020. 

Στον χάρτη και στον ένθετο πίνακα παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής σε χιλιοστά μέχρι τις 20:45, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr την Τρίτη 5/9, με υποσημείωση στους μετεωρολογικούς σταθμούς που σταμάτησαν να μεταδίδουν νωρίτερα λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Οι βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές συνεχίζονται.

Το αίτημα της Ελλάδας έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.
Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών των πλημμυρικών φαινομένων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Υπερχείλισε ο ποταμός Άναυρος

Στο μεταξύ, υπερχείλισε ο Άναυρος στο ύψος της γέφυρας της Αναλήψεως όπου έπεσε ένα δένδρο φράζοντας τη ροή του νερού κάτω από τη γέφυρα.
 Τα νερά πέρασαν αριστερά και δεξιά του ποταμού ενώ έχει πέσει και ένα δένδρο επί της οδού Φιλιππίδη μεταξύ Γ. Δήμου και Αναλήψεως με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι κλειστός.

 

Διαφήμιση