Αρχική Ειδήσεις Κ. Μητσοτάκης ΔΕΘ: Υποχρεωτική η ασφάλιση κτιρίων των Επιχειρήσεων -Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων...

Κ. Μητσοτάκης ΔΕΘ: Υποχρεωτική η ασφάλιση κτιρίων των Επιχειρήσεων -Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας

“Ό, τι χάσαμε, πολίτες και πολιτεία θα το ξαναφτιάξουμε μαζί καλύτερα και χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, με ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους., διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

0
[363566] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ 87η ΔΕΘ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης", (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
Διαφήμιση

Ο Κ.Μητσοτάκης σε μια ομιλία διαφορετική από κάθε προηγούμενη πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, εξαιτίας της βιβλικής καταστροφής στη Θεσσαλία,  έκανε iιδιαίτερη αναφορά στα δραματικά γεγονότα μετά το ξέσπασμα του φαινομένου Daniel, με έμφαση στις εικόνες που συνάντησε στην πρόσφατη περιοδεία του στις πληγείσες περιοχές και τον σημάδεψαν, ενώ εξήγγειλε σειρά μέτρων που αλλάζουν νοοτροπίες δεκαετιών!

Σύνταξη: ecozen.gr

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι στο εξής η Πολιτική Προστασία θα συνεργάζεται στενά με τον στρατό, ενώ άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι η Δικαιοσύνη είναι που θα έχει τον πρώτο  και τελευταίο λόγο για τις ευθύνες όσων  διαπιστωθεί ότι έφεραν ευθύνη για τις καταστροφές στη Θεσσαλία. 

[363566] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ 87η ΔΕΘ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
Δεσμεύτηκε επίσης ότι «θα κάνουμε τα πάντα ώστε η άνιση μάχη με την κλιματική κρίση να μην είναι μια μάχη χαμένη».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι και στη Θεσσαλία και στον Έβρο άκουσε την οργή των πολιτών και διαπίστωσε πόσο δύσκολα εξηγείται σε κάποιον που έχασε το σπίτι του ότι έπεσαν 8 δισ. τόνοι νερού.

«Είδα ξανά και τις δύο όψεις του κράτους μας. Τη σύγχυση αρμοδιοτήτων και τη συχνή μετάθεση ευθυνών. Είδα συντονισμό και ηρωισμό στο πεδίο που έσωσε χιλιάδες ανθρώπους», υπογράμμισε και ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, όσους πάλεψαν μέσα στις λάσπες και ειδικά τους εθελοντές. «Απέδειξαν ότι ο καθρέφτης της σημερινής Ελλάδος δεν είναι η άθλια δολοφονία του Αντώνη στον Πειραιά», υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Η Θεσσαλία σηκώνει στην πλάτες της παθογένειες πολλών δεκαετιών στη διαχείριση των υδάτων της – Συγκροτείται οργανισμός διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας

«Όλοι αυτοί δεν θα αποσυρθούν ποτέ από τη δική τους λάσπη. Δικός μας εχθρός ήταν και είναι η λάσπη της πλημμύρας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας απάντηση σε όσους, όπως είπε, επιτέθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις ή περίμεναν χαιρέκακα εκατόμβη νεκρών.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Πρώτη μας προτεραιότητα να βοηθήσουμε τους πολίτες στις πλημμυρισμένες περιοχές, να στηρίξουμε επιχειρήσεις, αγρότες και κτηνοτρόφους. Οι πρώτες πληρωμές ξεκίνησαν χθες», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Μητσοτάκης ΔΕΘ!!!!!!!!!!!1

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι εξίσου επείγουσα είναι η ανασυγκρότηση των υποδομών, ενώ υπογράμμισε ότι η Θεσσαλία σηκώνει στις πλάτες της παθογένειες πολλών δεκαετιών στη διαχείριση των υδάτων της.

«Τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Θεσσαλίας έκανε σημαντικές παρεμβάσεις. Αν έγιναν σωστά θα φανεί στον απολογισμό και στην έρευνα της δικαιοσύνης», συμπλήρωσε.

«Με απόφασή μου συγκροτείται Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας υπαγόμενος στα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος», ανακοίνωσε. Ο πρωθυπουργός είπε, επίσης, ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει στη διατήρηση των υδάτων της Θεσσαλίας.

Η ασφάλιση για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί υποχρεωτική.

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας υποχρεώνει να τα δούμε όλα διαφορετικά. Όσοι ασφαλίζουν τα ακίνητα τους θα έχουν έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ. Η ασφάλιση για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί υποχρεωτική. Καιρός να ξεκινήσει δημόσιος διάλογος για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των κατοικιών και επιχειρήσεων. Το κράτος και πάλι θα σταθεί στο πλευρό των πληγέντων. Έχω δημιουργήσει ήδη ειδικό αποθεματικό που θα φτάσει τα 600 εκατ. Τα πρόσθετα 300 εκατ. θα προέλθουν από την αύξηση του τέλους διαμονής ιδίως στα πολύ ακριβά ξενοδοχεία», πρόσθεσε.

Είπε, επίσης, ότι η ίδια κινητοποίηση θα γίνει και στον Έβρο, ενώ τόνισε ότι η επέκταση του φράχτη συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί.

«Ξεπαγώνουν» από 1η Ιανουαρίου 2024 οι τριετίες και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας που βρισκόταν σε αναστολή απ’ το 2012

«Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται με αυστηρότερο έλεγχο στην αγορά, αλλά κυρίως με ενίσχυση του εισοδήματος. Από την 1.1.2024 “ξεπαγώνουν” οι τριετίες και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας που βρισκόταν σε αναστολή από το 2012. Φέρνουμε νωρίτερα 1-2 χρόνια κάτι που θα ίσχυε μόνο αν η ανεργία έπεφτε κάτω από το 10%», ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων,  στη στήριξη της υπηρεσίας Iris, ενώ για τη βραχυχρόνια μίσθωση είπε ότι τη θέλουμε αλλά έχει εκτοξεύσει τα ενοίκια σε διάφορες περιοχές και από τον Ιανουάριο τα σχετικά εισοδήματα θα υπόκεινται σε ΦΠΑ και στα τέλη που ισχύουν για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Μιλώντας για τη φοροδιαφυγή, επανέλαβε ότι «οι φοροφυγάδες θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τους φόρους που αναλογούν στο πραγματικό τους εισόδημα».

Επ’ αυτού είπε ότι θα ανακοινωθούν δέκα μέτρα, όπως η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS και η κατάργηση των μετρητών στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Ο ίδιος ανακοίνωσε σειρά άλλων μέτρων στην οικονομία, την εργασία και την καθημερινότητα, συμπεριλαμβάνοντας ακόμη και τον ίδιο! Όπως έκανε γνωστό αποδεσμεύονται 2500 αστυνομικοί από τη φύλαξη υψηλών προσώπων  και η μισή προσωπική του φρουρά, προκειμένου οι αστυνομικοί να εργαστούν στο δρόμο δίπλα στον πολίτη. Κάλεσε δε τους επιχειρηματίες να πληρώνουν στο εξής οι ίδιοι για τη φύλαξή τους!

Διαφήμιση