Αρχική Special Topics Κ. Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Το μέλλον της ιατρικής στο νοσοκομείο Παπανικολάου-10.000 νέες προσλήψεις...

Κ. Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Το μέλλον της ιατρικής στο νοσοκομείο Παπανικολάου-10.000 νέες προσλήψεις στην Υγεία (Βίντεο)

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου  στη  ΔΕΘ, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παπανικολάου και δεσμεύτηκε ότι το νοσοκομείο θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και στην ιατρική επιστήμη όπως  και για 10.000 νέες προσλήψεις στην υγεία.

 

0
Μητσοτάκης νοσοκομείο παπανικολάου
Διαφήμιση

 

Ο Κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο της μετάβασής του στη Θεσσαλονίκη λόγω της ΔΕΘ, επισκέφθηκε την πλήρως ανακαινισμένη Πνευμονολογική  Κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου η οποία είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά τον Απρίλιο του  2022 και δεσμεύτηκε για καινοτομίες στο νοσοκομείο αλλά και για 10.000 νέες προσλήψεις στην υγεία. 

Σύνταξη: ecozen.gr

“Οι Έλληνες πολίτες θα έχουν πρόσβαση στις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν

“Είμαστε ακόμα στην αρχή και θα τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα, έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν πρόσβαση στις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν“, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Η ανακαίνιση της Πνευμονολογικής Κλινικής, στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου, συνολικού εμβαδού 1.000τ.μ. ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες. Η ανακαινισμένη πλέον πτέρυγα διαθέτει 34 κλίνες, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, ενώ η χρηματοδότηση του έργου έγινε αποκλειστικά από το Ταμείο Ανάκαμψης. Την παρουσίαση του έργου πραγματοποίησε ο Εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

14485223 09 16 0009 DPC2318
Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης: Η Πνευμονολογική Κλινική ανακαινίστηκε πλήρως σε χρόνο ρεκόρ. (φωτό ΑΠΕ)

Όπως ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης στο νοσοκομείο Παπανικολάου, “αυτό είναι ένα μόνο μικρό τμήμα των συνολικών έργων που δρομολογούνται στον τομέα της υγείας: από τη μεγάλη αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ, την οποία, ήδη, έχουμε παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο, μέχρι τις παρεμβάσεις σε τμήματα επειγόντων περιστατικών και σε κέντρα υγείας σε ολόκληρη την χώρα.

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Θα «τρέξουμε» για να έχουν όλοι οι Έλληνες πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας”

«Είναι μεγάλη χαρά μου αυτές τις δύσκολες μέρες για τη χώρα, να επισκέπτομαι το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» για να επιθεωρήσω ένα σημαντικό έργο: την πλήρη ανακαίνιση της Πνευμονολογικής Κλινικής η οποία, όπως ίσως θυμάστε, είχε καταστραφεί από μία πυρκαγιά το 2022. Ένα έργο το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγους μήνες, είπε ο Κ. Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

“Θέλω να συγχαρώ το νοσοκομείο, τις τεχνικές τους υπηρεσίες, αλλά και όλα τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ που κινητοποίησαν πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, επαναλαμβάνω, πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου από αύριο οι νοσηλευόμενοι να έχουν πρόσβαση στις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας, έναν υπερσύγχρονο όροφο ο οποίος ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ”, ανέφερ. 

“Είναι μια εικόνα από το μέλλον, αλλά ένα μέλλον το οποίο πολύ γρήγορα ελπίζουμε να γίνει παρόν, για το πώς αντιλαμβανόμαστε τις επενδύσεις που θα κάνουμε στις υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας”, τόνισέ ο Κ. Μητσοτάκης

Μόνο εδώ, στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», θα διατεθούν παραπάνω από 17.000.000, ένα σημαντικό τμήμα των οποίων θα κατευθυνθεί στη δημιουργία ενός καινούργιου κτιρίου για γονιδιακές και κυτταρικές θεραπείες. Το μέλλον, δηλαδή, της ιατρικής και νομίζω ότι σε ένα νοσοκομείο με την ιστορία του «Παπανικολάου», σε επτά χρόνια θα κλείσει 100 χρόνια ζωής, του αξίζει πραγματικά να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και στην ιατρική επιστήμη.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑποκαθίσταται η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΔρ.Αν.Μοσχοβάκη: Η αυπνία των νέων-Ένα παθολογικό πρόβλημα!