Αρχική Special Topics Εφιάλτης δίχως τέλος στον Έβρο-Στο νοσοκομείο ο επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων (Βίντεο)

Εφιάλτης δίχως τέλος στον Έβρο-Στο νοσοκομείο ο επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων (Βίντεο)

Η πολυήμερη πυρκαγιά στον Έβρο συνεχίζει λυσσαλέα το καταστροφικό της έργο και αποτελεί έναν πραγματικό εφιάλτη δίχως τέλος με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν με ηρωικές προσπάθειες, στοχεύοντας κυρίως στις περιοχές Κορνοφωλιά, Κοτρωνιά και Δαδιά.  

0
Λευκίμη φωτιά Εβρος
Διαφήμιση

Με αμείωτη ένταση, κυριολεκτικά δίχως τέλος  συνεχίζονται τα πύρινα μέτωπα στον Έβρο με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν με όλες τους τις δυνάμεις και με κίνδυνο της ζωής τους.

Σύνταξη: ecozen.gr

Ενδεικτικό γεγονός είναι η εισαγωγή στο νοσοκομείο του επικεφαλής των δυνάμεων, επιτελάρχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρήστου Λάμπρη,. Όπως έγινε γνωστό, εισέπνευσε μεγάλες ποσότητες καπνού και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύεται.

Ο επιτελάρχης των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στον Έβρο, τις τελευταίες δέκα ημέρες βρέθηκε μαζί με τους συναδέλφους του,  στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πύρινη λαίλαπα.

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 2/8 η Λευκίμμη εκκενώθηκε με μήνυμα του 112 και ενώ είχε προηγηθεί προειδοποιητικό μήνυμα που είχε θέσει τους κατοίκους σε επιφυλακή. Όπως μετέδωσε το evros-news.gr φωτιά ξεκίνησε από ένα σημείο που δεν είχε καεί τις προηγούμενες ημέρες, μεταξύ Λευκίμης και Πρβατώνα και επεκτάθηκε εξαιρετικά γρήγορα.

Συνολικά 75 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, οι 42  νέα μέτωπα!

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν κυρίως στις περιοχές Κορνοφωλιά, Κοτρωνιά και Δαδιά και οι προσπάθειες τους είναι ηρωικές αφού πολλές φορές καταβάλλονται με κίνδυνο της ζωής τους.

 Αξίζει να αναφερθεί ότι συνολικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 75 φωτιές σε όλη την Επικράτεια, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 42 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

– Στον Έβρο, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν κυρίως στις περιοχές Κορνοφωλιά, Κοτρωνιά και Δαδιά. Μάχη συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου. Μάλιστα, οι κάτοικοι της Λευκίμμης ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Τυχερό Έβρου. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λευκίμμη απομακρυνθείτε προς Τυχερό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

λευκίμη Έβρος

– Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Στεφάνι Κορινθίας επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχεται από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

– Άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καρατζάς Τροιζηνίας. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη.

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία, Τσεχία, Βουλγαρία και Σλοβακία, καθώς και μέσω διακρατικών συμφωνιών η Αλβανία και η Σερβία.

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Συναγερμός κατηγορίας 4 σε 5 Περιφέρειες για την Κυριακή 3/8

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για την Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)

– Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Έβρου)

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

– Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Λακωνίας)

Διαφήμιση