Αρχική Ειδήσεις Θεσσαλονίκη: Παραδίδεται σε λίγες ημέρες ο αρχαιολογικός χώρος στο σταθμό του μετρό...

Θεσσαλονίκη: Παραδίδεται σε λίγες ημέρες ο αρχαιολογικός χώρος στο σταθμό του μετρό στην Αγίας Σοφίας

Παραδίδεται μέσα στις επόμενες ημέρες ο αρχαιολογικός χώρος στο σταθμό του μετρό στην Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

0
makedonomaxwn
Διαφήμιση

Ο αρχαιολογικός χώρος στον σταθμό του μετρό στην Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη θα είναι έτοιμος μέσα στις επόμενες ημέρες, και θα παραδοθεί πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, μιλώντας, σήμερα, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1.

Ο υφυπουργός Υποδομών σημείωσε ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την τοποθέτηση του στεγάστρου στον αρχαιολογικό χώρο και εξήρε τη συνεργασία των μηχανικών και των αρχαιολόγων για την ολοκλήρωση του έργου.

«Υπήρξε μια πλήρης αποκατάσταση και συντήρηση των αρχαιοτήτων από την αρχαιολογική υπηρεσία και αποκτήσαμε έναν μηχανισμό συνέργειας πολύ σημαντικό», είπε ο κ. Ταχιάος.

Ο υφυπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και στις εργασίες απόσπασης των έξι προτομών των Ηρώων Μακεδονομάχων στην ομώνυμη πλατεία απέναντι από τον Λευκό Πύργο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

«Η πλατεία θα παραδοθεί μέσα σε πολύ λίγες μέρες. Πρόκειται για μια μνημειακή πλατεία, μέσω της οποίας αναδεικνύεται ο αρχαιολογικός χώρος, ενώ έχουμε και την εκκλησία της Παναγίας Αχειροποίητου, ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία στη Θεσσαλονίκη. Και φυσικά, η πλατεία η ίδια από την ονομασία της, ως Πλατεία Μακεδονομάχων, έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και συμβολισμό για την πόλη. Γι’ αυτό, μαζί με την αποκατάστασή της και την απόδοσή της στην πόλη, θα επανέλθουν και οι προτομές των Μακεδονομάχων που αφαιρέθηκαν πριν από πολλά χρόνια όταν ξεκίνησε το μετρό», είπε ο κ. Ταχιάος.

ΠΡΩΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
Με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στο Μετρό, ειδησεογραφικά συνεργεία επιβιβάστηκαν, σε συρμό του Μετρό στην Θεσσαλονίκη και πραγματοποίησαν τη διαδρομή όλης της βασικής γραμμής η οποία ξεκινάει από τον σταθμό Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και καταλήγει στο πάρκο της Νέας Ελβετίας, Πέμπτη 18 Μαΐου 2023. Η βασική γραμμή του μετρό διατρέχει 13 σταθμούς συν το αμαξοστάσιο της Πυλαίας μέσα σε 17 λεπτά, ενώ το όριο ταχύτητας είναι τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Η Θεσσαλονίκη περνά στη  ‘μετά – μετρό’ εποχή

Ο υφυπουργός Υποδομών επισήμανε ότι η παράδοση των συγκεκριμένων έργων σηματοδοτεί το πέρασμα στη μετά – μετρό εποχή της πόλης της Θεσσαλονίκης.

«Εκείνο που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι μέσα στο 2024 θα αποδοθεί το μετρό στην πόλη», προσέθεσε ο κ. Ταχιάος, υπογραμμίζοντας ότι προέχει η ασφάλεια των επιβατών και θα πρέπει να είναι απόλυτα βέβαιο ότι όλες οι δοκιμές των συστημάτων θα έχουν ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία.

Ο υφυπουργός Υποδομών ανέφερε ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση μεταξύ της Ελληνικό Μετρό και της εταιρείας λειτουργίας του μετρό, εν συνεχεία θα παρουσιαστεί στη Βουλή και έως τα τέλη του μήνα θα υπογραφεί.

«Αυτό που έχει σημασία είναι οι δοκιμές. Οι δοκιμές των συστημάτων είναι αυτές που θα μας δώσουν τη βεβαιότητα ότι θα βάλουμε επιβάτες μέσα στο μετρό με ασφάλεια», τόνισε ο κ. Ταχιάος. «Μέσα στον Σεπτέμβριο θα γίνει η ενεργοποίηση του συνόλου της γραμμής. Δηλαδή, θα αποκτήσει ρεύμα όλη η γραμμή, θα αντιμετωπίζεται ως ενιαίο δίκτυο» προσέθεσε.

«Αυτό που έχουμε καταφέρει είναι ότι ξεπερνάμε την εσωστρέφεια της πόλης»  κατέληξε ο Υφυπουργός Υποδομών, δίνοντας το στίγμα του κυβερνητικού έργου για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών και την προστασία του αρχαιολογικού πλούτου της Θεσσαλονίκης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧρ.Σταϊκούρας:Υλοποιούμε τον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα του ΟΑΣΘ
Επόμενο άρθροΔ.Αθηναίων:Καμία άδεια για τραπεζοκαθίσματα στη νέα Πανεπιστημίου –Ανακαλούνται και οι υφιστάμενες