Αρχική Special Topics Σέριφος: Ο ήρωας – γιατρός έκανε το …θαύμα του

Σέριφος: Ο ήρωας – γιατρός έκανε το …θαύμα του

Η Σέριφος γράφει ιστορία το φετινό καλοκαίρι του 2023 καθώς ο ήρωας – γιατρός του νησιού Θανάσης Κοντάρης…έβαλε το χέρι του σε ένα ιατρικό επίτευγμα, την πρώτη θρομβόλυση ασθενούς με έμφραγμα μυοκαρδίου στο περιφερειακό ιατρείο!

0
γιατρός Σερίφου
Διαφήμιση

 

Η Σέριφος ,το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων είναι πλέον διπλά  υπερήφανη αφού ο ήρωας- γιατρός της, Θανάσης Κοντάρης, όχι μόνο παρέμεινε στο νησί ανακαλώντας το προηγούμενο διάστημα την παραίτητσή του, αλλά πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη θρομβόλυση ασθενούς με έμφραγμα μυοκαρδίου στο περιφερειακό ιατρείο του νησιού! Η είδηση έγινε γνωστή από τον ίδιο μέσω ανάρτησής του στον λογαριασμό του στο Facebook.

Σύνταξη: ecozen.gr

Όπως ανέφερε ο ήρωας – γιατρός που τόλμησε και ύψωσε τη φωνή του με αποτέλεσμα το Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου να ενισχυθεί σε δυναμικό και να αποτελείται πλέον απο μια σπουδαία ομάδα ιατρών και νοσηλευτών, ο 67χρονος ασθενής, δεν παρουσίασε παρενέργειες και τώρα βρίσκεται σε μονάδα παρακολούθησης εμφραγμάτων στον Ερυθρό Σταυρό.  

Σ'εριφος ιατρικό κέντρο

Από τη Σουηδία στη Σέριφο

Ο γενικός γιατρός Θανάσης  Κοντάρης τοποθετήθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου το 2018, ως επικουρικός (συμβασιούχος) γιατρός, επιμελητής Β’. Επέλεξε το νησί της Σερίφου και εγκαταστάθηκε εκεί με την οικογένεια του. Μαζί του, ωστόσο, «κουβαλούσε» την πολύτιμη εμπειρία του από την 10ετή απασχόλησή του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Σουηδίας. Τον Απρίλιο είχε υποβάλλει την παραίτησή του  αναφέροντας πως είναι μία πράξη στην οποία προβαίνει αναγκαστικά και με «βαριά καρδιά». Ανάμεσα στους λόγους της παραίτησής του που απαριθμούσε ένα – ένα, ήταν η αντιμετώπιση των κατοίκων του νησιού ως «πολίτες τρίτης κατηγορίας», η υποστελέχωση του ιατρείου ιδίως τους θερινούς μήνες και το γεγονός πως ορίστηκε προσωπικός ιατρός δίχως να ερωτηθεί.

Το γεγονός προκάλεσε θύελλα αλλά και την άμεση αντίδραση των αρχών. Η Σέριφος στη συνέχεια γίνεται πρώτο θέμα ενω ο ήρωας – γιατρός με νέα ανάρτησή αποτυπώνει την ευχάριστη έκβαση του αγώνα του αλλά και του αγώνα των συνεργατών και συμπολιτών του. Στη νέα του ανάρτηση παρουσίασε όλη την ομάδα των ηρώων του Περιφερειακού Ιατρείου Σερίφου, καθώς όπως αναφέρει ο ίδιος πρόκειται  πλέον για την “ καλύτερα στελεχωμένη μονάδα υγείας (ίσως και όλης της Ελλάδας)” ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Μανώλης Φραγκάκης γιατρός Χανιά

Ο Χανιώτης γιατρός Μανώλης Φραγκάκης είχε γράψει ένα κείμενο για τον φίλο του και γιατρό της Σερίφου το οποίο είχε προκαλέσει εντύπωση:

“…Τον Θανάση τον γνωρίσα το 2003, στην πόλη του στην Πάτρα, φοιτητές Ιατρικής και οι δύο εκεί.

Γνωριστήκαμε στην πλατεία Όλγας, στο καφενείο του Μάκη, που χε την μπύρα με μεζέ 1,20 ,και περνάγαμε τις βραδιές του καλοκαιριού εκεί, μέχρι να τελειώσει η εξεταστική και να πάμε στην Καλογρϊά και στον Καϊάφα με τις σκηνές μας.

Συγκάτοικοι για αρκετά χρόνια, σε ένα σπίτι μαγνήτη για αρκετό κόσμο.

Δεν θυμάμαι μεσημέρι να φάγαμε οι δύο μας μόνο, δεν θυμάμαι στιγμή να μην ακούγονται οι μουσικές του Θανάση, δεν θυμάμαι μήνα να μην γνώρισα κάποιον καινούργιο άνθρωπο, από κάθε κοινωνικό στρώμα, και από κάθε πλευρά του πλανήτη, φίλο του Θανάση ,ή κάποιον που τυχαία βρέθηκε μαζί του πριν 10 λεπτά που ερχόταν και άνοιγε το σπίτι μας, οπως άνοιγε η καρδιά αυτού του ανθρώπου. 

Δεν ήταν λίγες οι φορές που τον ρωτούσα :

« Ποιος είναι αυτός που κοιμάται στο σπίτι μας;» και έλεγε « Ιδέα δεν έχω » ,και μας έπιαναν τα γέλια.

Είχε έναν μοναδικό τρόπο διαχείρισης και ταπείνωσης του χρήματος – δεν ήταν λίγες οι φορές που με 5 ευρώ, βαζαμε βενζίνη σε ένα σαραβαλάκι, βγαίνανε, πίναμε τρώγαμε, χορταιναμε ζωή και όνειρα!

Δεν ξέρω τι από όλα αγάπησα σε αυτόν τον Άνθρωπο, τι από το μέσα του με συνεπήρε πιότερο.

Για τον Θανάση, οι φίλοι του, οι δικοί του άνθρωποι έχουν να πουν τόσες ιστορίες, που αν δεν τον ξέρεις θα σου φανούν μυθοπλασία , ιστορίες προσωπικές, βιωματικές, ιστορίες με εκρήξεις κάθε λογής συναισθημάτων.

Σ'εριφος νησί

Για τον Θανάση δεν μπορώ να γράψω πολλά, ποιος είμαι γω να γράψω για τον Θανάση.

Είναι από τους άνθρωπος που με έμαθαν μουσική, κινηματογράφο, ποίηση, μου έδειξαν τι σημαίνει πείσμα,ταπεινότητα, πάλη, Ιατρική, Ανθρωπος,

Αλληλεγγύη στην πράξη, και δεν κατάφερα να του το πω ποτέ- μάλλον δεν με άφηνε ο εγωισμός μου.

Ο Θανάσης είναι από αυτά τα μυαλά που αναζητάμε, όταν λέμε πως έφυγαν στο εξωτερικό οι πιο φωτεινοί άνθρωποι…¨”

Διαφήμιση