Αρχική Special Topics Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πάρνηθα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πάρνηθα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε στην Πάρνηθα, στο Πυροφυλάκιο της Κυράς, στην κορυφή του βουνού, για να αποκτήσει πλήρη εικόνα της κατάστασης.

0
Μητσοτάκης Πάρνηθα 2
Διαφήμιση

 

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  μεταβαίνοντας στην Πάρνηθα, ενημερώθηκε από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης με εναέρια και επίγεια μέσα.

Σύνταξη:ecozen.gr

Μάλιστα, παράλληλα βρίσκονταν ας εξέλιξη αναζωπύρωση στο δυτικό μέτωπο της πυρκαγιάς, έχοντας από το σημείο πλήρη εικόνα των περιοχών που επλήγησαν.

Ποιοι συνόδευσαν τον πρωθυπουργό

Μητσοτακης Πάρνηθα 3

Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης και ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Βαγγέλης Γκουντούφας, με τους οποίους συζήτησε τα έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται για τη διεύρυνση των αντιπυρικών ζωνών που είχαν δημιουργηθεί πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων προστασίας.

 Αναζωπυρώθηκε φωτιά στην Πάρνηθα κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη

Μητσοτακης Πάρμηθα

Σημειώνεται ότι ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν στην Πάρνηθα, φωτιά έκαιγε μετά από αναζωπύρωση στο δυτικό μέτωπο. Ισχυρές δυνάμεις αντιμετώπισαν αναζωπυρώσεις στη νοτιοδυτική πλευρά, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Στην περιοχή επιχειρούν 260 πυροσβέστες, 77 οχήματα, 13 πεζοπόρα τμήματα, 8 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα. Ωστόσο, η κατάσταση ήταν βελτιωμένη, ενώ όλη τη νύχτα υπήρχαν περιπολίες της αστυνομίας για να εντοπιστεί έγκαιρα όποια πιθανή προσπάθεια εμπρησμού.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα 24ωρο εστάλη αυστηρό μήνυμα από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια για τις απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή του Αυλώνα. «Κάποιοι αλιτήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως ανθρώπινες ζωές», ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης (24/8)  ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Διαφήμιση